Logomain

Bútorok a biztonságos nyugdíjas évekhez

By Kovács Dániel 2012. április 26. 13:17

szerk at hg dot hu

La120130604-19838-1mjqnhh.gallery

Lanzavecchia + Wai: No Country for Old Men bútorkollekció

Monilight20130604-19838-9sk9s3.gallery

Lanzavecchia + Wai: Monolight lámpa

Together-120130604-19838-d6ifen.gallery

Lanzavecchia + Wai: Together kiegészítők

Assunta-120130604-19838-g8mrjy.gallery

Lanzavecchia + Wai: Assunta szék

Kifejezetten az idősebbek igényeire tervezett bútorcsaládot mutatott be az idei milánói bútorvásáron Francesca Lanzavecchia és Hunn Wai tervezőpárosa. A háromféle termékből álló „No Country for Old Men” kollekció átgondolt, kiforrott munka.

Kifejezetten az idősebbek igényeire tervezett bútorcsaládot mutatott be az idei milánói bútorvásáron Francesca Lanzavecchia és Hunn Wai tervezőpárosa. A háromféle termékből álló „No Country for Old Men” kollekció átgondolt, kiforrott munka.

A kétféle méretben gyártott Monolight lámpa nem kifejezetten dísztárgy, viszont rendkívül praktikus. Nagyméretű, átlátszó üvegmezeje ugyanis nagyítóként működik, a mögé tartott tárgyat pedig LED-lámpák világítják meg. Így a gyengébbek számára is könnyen olvasható válnak az apró betűs nyomtatványok, számlák, miegymás. Használatát a sokszögű márványtalp könnyíti meg, amelynek segítségével beállíthatjuk az olvasáshoz kényelmes szöget.

A Together-kiegészítők voltaképpek flexibilis tárolóeszközök, amelyek a járást és a tárgyak pakolását könnyítik meg. A háromféle elemből az egyik tálcaként és kínálóként, a másik magazin- vagy bevásárlótáska tárolójaként, a harmadik pedig munkafelületként használható. Ha szükséges, a gurulós eszközök nem csak mozgathatóak, de megkönnyítik a járást is a bizonytalanok számára.

A bútorcsalád harmadik tagja az Assunta szék, amely a használó saját testsúlyával teszi lehetővé a könnyebb felállást. Ha felálláshoz készülődünk, a szék enyhén előredől, de továbbra is stabil marad, a karfákra szerelt kapaszkodók pedig további segítséget jelentenek.

A tervezőpáros olasz tagja, Francesca Lanzavecchia a milánói műegyetemen diplomázott termékdesigner szakon, a szingapúri Wai pedig szülővárosában végzett ipari formatervezőként. Együttműködésük az eindhoveni designakadémián kezdődött, mindketten itt végezték a mesterképzést a Droog Design társalapítója, Gijs Bakker tanítvényaiként. Azóta megalapították saját stúdiójukat, amely először a 2010-es milánói szalonon mutatkozott be önálló kollekcióval.

design, bútor, milánó 2012, lanzavecchia + wai Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317