Logomain

Eladják Calatrava malmői tornyát

By Kovács Dániel 2012. április 3. 16:14

szerk at hg dot hu

Piacra dobják Malmö híres felhőkarcolóját, a Santiago Calatrava tervei alapján épült Turning Torsót. A tulajdonos lakásépítő szövetkezet, a HSB Malmö újabb ezer apartman létrehozásába fektetné a 2005-ös átadása óta világszerte ismertté vált, bravúros statikájú épület eladásából származó bevételt. <br/>

Piacra dobják Malmö híres felhőkarcolóját, a Santiago Calatrava tervei alapján épült Turning Torsót. A tulajdonos lakásépítő szövetkezet, a HSB Malmö újabb ezer apartman létrehozásába fektetné a 2005-ös átadása óta világszerte ismertté vált, bravúros statikájú épület eladásából származó bevételt.

Turning_torso20130604-19838-1i40kog.gallery

A HSB Malmö ugyanakkor leszögezte: nem áll szándékában kiköltözni jelenlegi irodáiból, amelyek a toronyban találhatóak. A 190,4 méterre nyúló épület, Skandinávia legmagasabb felhőkarcolója, 2001 és 2005 között készült el, és 4200 négyzetméternyi irodahelyiséget, valamint 147 lakást foglal magába. A felhőkarcoló ötlete a korábban elhanyagolt Västra Hamnen kikötőnegyed rehabilitációjával kapcsolatban született meg és a kezdeti szkeptikus fogadtatásra rácáfolva fényesen visszaigazolta az elképzeléseket: az épület értékét 2008-ban 300 millió dollárra becsülték. A tervező szándéka egyébként a toronnyal az volt, hogy könnyen felismerhető, hatásos jellel gazdagítsa Malmö sziluettjét, amely épp akkoriban veszítette el három évtizede ismert elemét, a 138 méter magas Kockums darut. 

ingatlan, felhőkarcoló, santiago calatrava, malmö Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317