Logomain

Elkészült Vadjutka első saját textilmintája

By Séllei Lilla 2012. március 23. 15:52

szerk at hg dot hu

Vadjutka textilékszeriről már többször írtunk a hg.hu-n, most újabb mérföldkőhöz érkezett Wild Judit ékszermárkája. Elkészült a kollekció az első saját tervezésű textilből!

Vadjutka textilékszeriről már többször írtunk a hg.hu-n, és most újabb mérföldkőhöz érkezett Wild Judit ékszermárkája. Elkészült a kollekció az első saját tervezésű textilből!

Vadjutkas_2_50020130604-19838-66rjd7.gallery

Stein Jancsika és Patai Janka Judit nagypapája és dédmamája volt. “Jancsika 1908-ban született és a teljes huszadik század átvonult rajta, mint oly sok kortársán. Kapott kalácsot a Tanácsköztársaság alatt, átvészelte az első világháborút, textilkereskedést tanult, munkaszolgálatos lett, megnősült és kislánya született, államosították kendőboltját, majd később újra államosították egy másik kendőboltját. Árult a Lehel piacon, majd autóbaleset érte, de rendszerváltáskor még mindig árult a Lehel piacon... Patai Janka korábban, 1885-ben született és Jancsika későbbi feleségének, Magdának anyukája” - olvasható a családi történet a márka honlapján.

Az egész történetet a tervező egy családfakutatás során ismerte meg. A családfa feltérképezésébe a húga vágott bele, de a családi fotókat már közösen keresgélték. “Lassan, ahogy a kirakós darabjai egy idő után összecsúsznak, összeállt bennem is: szeretem őket, a múltat, miért is ne lehetne őket összekapcsolni egy másik dologgal, amit szeretek: a textilékszerekkel” - mesélte a személyes indíttatású kollekcióval kapcsolatban Judit. Ma már Jancsika és Janka kétféle textilmintában van megörökítve. A nagy és az apró mintás verzióból is négyféle szín létezik: lazac színű, acélkék, tört fehér és tejeskávé színekben.

divat, textil, ékszer, magyar divat, vadjutka Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317