Logomain

A virtuális valóságba költöznek a Marvel képregények

By ginterzsófi 2012. március 20. 13:17

szerk at hg dot hu

A virtuális valóságba költöznek a Marvel képregények

Pókember, Vasember, Hulk, X-Men és a többiek, azaz a Marvel képregényhősök most először a digitális világban is megjelennek: a Marvel az SXSW Interactive stúdióval közösen két új projektet mutat be hamarosan "Marvel Re-Evolution" néven: a "Marvel Infinite Comics" (azaz végtelen képregény) digitális könyv, és a "Marvel AR" (augmented reality, azaz kiterjesztett valóság) alkalmazást.

Marvel0220130604-19838-wb938x.gallery

A "Marvel Infinite Comics" alkalmazást tabletekre és okostelefonokra fejlesztették ki, és a hagyományos képregények digitális változataiban mozgó karakterek és animált trükk-részletek is megjelennek. Axel Alonso, a Marvel főszerkesztője szerint "ez az első alkalom, amikor tudatosan digitális médiumokra készül a tartalom, ahelyett hogy egyszerűen átültetnénk a kétdimenziós rajzokat egy animációs filmbe". A digitális képregényeket sztenderd, nagyítható vagy filmszerű folyamként is lehet olvasni, vagy az ún. "guided view" animált opcióval képkockáról képkockára ugorva. A nyomtatott képregényeket megvásárlók egy beváltható kóddal kapnak hozzáférést a digitális változathoz.

A "Marvel AR" kiterjesztett valóság alkalmazást az Aurasma virtuális böngésző fejlesztőivel közösen alkották meg. A programmal a felhasználók extra tartalmakat kapnak, ha beszkennelik a Marvel AR logóval ellátott termékeket - például megnézhetnek majd különleges videókat, koncepció-vázlatokat, a rajzolókkal készített interjúkat, és információkat kaphatnak a képregényekhez kapcsolódó eseményekről is.

Mindkét új alkalmazás - iOS és Android változatban is - április 4-étől lesz elérhető: ekkor mutatják be a Marvel új, limitált szériás képregénysorozatát, az "Avengers vs. X-Men" első darabját, amelyek a klasszikus Marvel hősök és az X-Men csapat harcairól szólnak majd.

design, mobil, képregény, telefon, iphone, ár, digitális, augmented reality, ar, alkalmazás, tech design, virtuális valóság, tech, marvel, android Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317