Logomain

Backstage-váró és óriásgitár az Artisjusnak

By Kovács Dániel 2012. március 7. 10:03

szerk at hg dot hu

Panorama120130604-19838-27x80p.gallery

Az Artisjus új várója

_mg_596620130604-19838-khpdxs.gallery

Az Artisjus új várója

_mg_600620130604-19838-sk7370.gallery

Az Artisjus új várója

_mg_601220130604-19838-12nplrj.gallery

Az Artisjus új várója

_mg_603620130604-19838-gfzuo0.gallery

Az Artisjus új várója

58620130604-19838-mpmd15.gallery

Az Artisjus új várója

Mindig jó olyat hallani, hogy nagy, ismert cégek, egyesületek fiatal designereket alkalmaznak. Így volt ez az Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda és Egyesület esetében is. A MOME-n keresztüli megkeresés eredménye az irodaépület 1. szintjén kialakított váró, ami Huszár Judit, Kocsis Levente és Hunfalvi András tervezők munkája. <br/>

Mindig jó olyat hallani, hogy nagy, ismert cégek, egyesületek fiatal designereket alkalmaznak. Így volt ez az Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda és Egyesület esetében is. A MOME-n keresztüli megkeresés eredménye az irodaépület 1. szintjén kialakított váró, ami Huszár Judit, Kocsis Levente és Hunfalvi András tervezők munkája.

Az együttműködés egyik példaértékű érdekessége, hogy Huszár Judit személyében design manager segítette a munkát. Judit bízta meg a tervezőket, segítette a koncepció kialakulását és megszervezte a kivitelezést.

A cél olyan helyiség létrehozása volt, ahol az egyesületnél ügyeket intéző szerzők kényelmesen kitölthetik a papírjaikat, várakozhatnak, és reprezentatív térként működhet. A tervezők úgy indultak neki a feladatnak, hogy tudták: minden kreatív retteg a formanyomtatványoktól, papíroktól, ügyintézéstől. Elsődleges lett tehát, hogy a tér olyan legyen, ami egy zenésznek, művésznek ismerős lehet, otthonos és kellemes érzéseket kelt.

Innen jött a backstage-hangulat ötlete. Erre utal az asztalként funkcionáló rackláda, a dobfelszerelések alatt használt textileket idéző szőnyeg, a vintage moziszéksor vagy az egyedi tervezésű lemezgyűjtemény tapéta. A táblafesték fal interaktivitást sugall, akár lehet rá rajzolni is, aláírni azt, mint néhány valódi zenekari pihenőben.

Belépve mégis a legfeltűnőbb a 7 méteres, egyedi, kézzel festett, vörös Stratocaster gitár részlet, melyet Kocsis Levente grafikus készített.

:image_88652

A tervezők kis költségvetésből dolgoztak, szerkezeti vagy nagyobb változtatásokra nem volt keret, sem a padlószőnyeg felszedésére, sem teljes gépészeti cserére, így az eredeti világítást egészítették ki egy kényelmes nappalit idéző fekete állólámpával és kis gömblámpákkal, melyek az öltözőtükröket körülvevő villanykörtékre emlékeztetnek.

A tervezők számára fő szempont volt, hogy a tér funkciójában is több legyen, mint volt. A fekete táblafesték falon elhelyezett rendszerben könnyebb megtalálni a szükséges iratokat, a falon pedig információkat találhatnak az ügyintézés folyamatáról, ami egy szivacs és kréta segítségével könnyen frissíthető, módosítható, fenntartva ezzel a közvetlenséget.

design, belsőépítészet, magyar design, huszár judit, kocsis levente, hunfalvi andrás Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317