Logomain

Közép-európai látlelet: madeinhungary kibővítve az idei Lakástrenden

By Kovács Dániel 2012. február 23. 09:37

szerk at hg dot hu

Idén először a hazai mellett közép-európai designkörképet kínál az évek óta ismert madeinhungary, március 2-4. között a Millenárison. <br/>

Idén először a hazai mellett közép-európai körképet kínál a legjobb designerek munkájából az évek óta ismert madeinhungary, meed (Meeting of European and Central European Designers) címkével kiegészülve. A rendezvény Szigeti Szilvia és Radnóti Tamás kezdeményezésében és szervezésében, sokéves Műcsarnok-beli jelenlét után idén a Millenárisra költözik, a Lakástrenddel egyidőben, 2011. március 2-4. között.

2mh20130604-19838-41kuj9.gallery

2005 óta minden évben Szigeti Szilvia textildesigner és Radnóti Tamás belsőépítész a Műcsarnokban (2005, 2006, 2009, 2010, 2011), a Gödör Klubban (2008), illetve a Műcsarnok mellett felépített pavilonban (2007) szervezte meg a madeinhungary kiállítását, amelyen magyar designerek mutatták be legfrissebb munkáikat. A rendezvény 2012-ben először a hazaiak mellett cseh, lengyel és szlovák tervezők újdonságait is bemutatja a Visegrad Fund és a Nemzeti Kulturális Alap és a Lakástrend támogatásával. A szervezők a kiállítókkal a jövőben más külföldi tárlatokat is terveznek, a rendezvényt pedig a közép-kelet európai régió egyik legjelentősebb kiállításává szeretnék tenni.

A tárlat sikerét bizonyítja, hogy 2011-ben a londoni 100% Design kiállításon a madeinhungary tárlat tervezői képviselték Magyarországot. Az együttműködés a 100% Design magyar standjának szervezőivel továbbra is fennmarad, így a madeinhungary tárlat tervezőinek munkáit a budapesti kiállításon kívül Londonban is bemutatják.

A tárlat áttekintést nyújt a design különböző területein dolgozó, a design szellemiségéhez közelálló, a tárgyaikat egyedi és kisszériás kivitelezéssel, illetve különböző ipari technológiával létrehozó designerek munkáiból. A tárlaton elsősorban a lakáskultúra tárgykörében alkotó tervezők (bútortervezők, belsőépítészek, formatervezők, textiltervezők, üvegtervezők, ötvösök stb.) munkáit láthatjuk.

Évek óta hagyomány az ékszertervezők bemutatkozása. A tárlat egyik kiemelt rendezvénye idén is az “Év ékszere” pályázat, amelyhez kapcsolódóan a hg.hu 2011 után ismét közönségszavazást rendez.

A tárlathoz kapcsolódik idén a kiállító tervezők személyes prezentációja; itt a közönség 15 perces előadásokon ismerheti meg a különböző alkotók munkáit. Az előadássorozat egyik legfontosabb eseménye a stuttgarti Akademie Schloss Solitude referense, Julia Warmers

prezentációja az intézet ösztöndíjprogramról, az „Art sience and business”, valamint az „Eastern European Network” című programjáról március 3-án. Góbi Rita társulata a Blue Paprika divattervezőivel, valamint az Eventuell Galériával együttműködve avantgárd táncbemutatóval színesíti a szombat este programját.

A meed kiállítói: Michal Bačak (CZ), Klára Šumová (CZ) Michaela Tomišková (CZ), Michal Piasecki (PL), Piotr Stolarski (PL), Jana Novakova (SK), Marek Jurčiak (SK).

A madeinhungary kiállítói: Bloch Gábor, Bodor Ferenc, Bokor Gyöngyi, Buza Krisztina, Dombi Lívia, Finta Csaba, Fock Máté, Gulyás Judit, Hegedűs Andrea, Horváth Attila, Horváth Janka, Kanics Márta, Kele Sára, Kónya Kinga, Koós Daniella, Lakos Dániel, Kim H.J.Mika, Molnár Réka, Sima-Molnár Viktória, Nyilas Kálmán, Paczona Márta, Páger Bernadett, Pájer Emília, Petrus Ferenc, Pongrácz Farkas, Rácz Anikó, Radnóti Tamás, Regős Anna, Regős István, Sarkadi Péter, Simonfalvi Ágnes, Szigeti Szilvia, Tóth Kata, Vidó Nóra.

design, kiállítás, kiallitas, magyar design, program, madeinhungary Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317