Logomain

Philippe Starck a Peugeot-val tervez közbringát Bordeaux-ba

By ginterzsófi 2012. február 22. 14:09

szerk at hg dot hu

Philippe Starck a Peugeot-val tervez közbringát Bordeaux-ba

Philippe Starck francia sztárdesigner a Peugeot-val együttműködve tervezi meg Bordeaux város közbringáit, amik leginkább a robogó és az elektromos kerékpár közti átmenetre emlékeztetnek. Starck terve a MU by Peugeot mobilitási program részeként a környezetbarát biciklis közlekedést hivatott népszerűsíteni. A hasonló kezdeményezéseknek hála az elmúlt tizenöt évben megháromszorozódott a városi bringások száma Franciaországban.

Peugeot0220130604-19838-16exgp1.gallery

Bordeaux város vezetése 2011. november végén hirdetett meg egy pályázatot, amelyben a jelentkezőknek az "ideális városi biciklit" kellett megtervezniük. A nyitott pályázat 2012. január 20-án zárult, febuár 10-én pedig Alain Juppé, Bordeaux polgármestere Philippe Starckkal közösen mutatta be a nyertes tervet. 

A bringákat a Peugeot gyártja majd, a fő kihívás a számos szempont - a városlakók igényei, Starck tervezői koncepciója, illetve a technikai és gazdasági lehetőségek - egyeztetése lesz. Mivel a Peugeot több mint 120 éve gyárt bicikliket, valószínűleg könnyen veszik majd az akadályt.

Philippe Starck így nyilatkozott a projektről: "Az új közlekedési rendszert Bordeaux adottságai, és a városlakók különféle javaslatai és visszajelzései alapján alakítottuk ki. Úgy véljük, hogy ezzel a forradalmi megoldással megfelelő választ tudunk adni a sétálóutcákkal és gyalogos zónákkal kapcsolatos felvetésekre."

design, philippe starck, franciaország, kerékpár, bicikli, bringa, közösségi közlekedés, közbringa, bordeaux, kortárs design Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317