Logomain

Fiatal magyar fotósok mutatkoztak be a legjobbak között Londonban

By Ginter Zsófi 2012. február 21. 09:12

szerk at hg dot hu linkedin

Ermezei_lili_zoe_50020130604-19838-61j76s.gallery

Érmezei Lili Zoé_500

Lili20130604-19838-1jw16hg.gallery

Érmezei Lili Zoe kiállítás - Institut Hongrois Paris

Orando_girls_hairs20130604-19838-1ytigud.gallery

Fátyol Viola: Orando et laborando

Newwave20130604-19838-1el0jmr.gallery

New Wave fotókiállítás

Fiatal magyar fotósok mutatkoztak be a legjobbak között Londonban

Két fiatal magyar fotós, Érmezei Lili Zoe - akivel nemrég interjút is készítettünk - és Fátyol Viola is kiállít a United Creativity által szervezett, február 18-án megnyitott New Wave fotókiállításon Londonban, ahol a legtehetségesebb közép- és kelet-európai művészek mutathatják be munkáikat a műkereskedőknek és a közönségnek.

A United Creativity szervezet közép- és kelet-európai tehetségeket segít abban, hogy a nemzetközi művészeti életben és műtárgypiacon is lehetőséget kapjanak, egyúttal pedig a kortárs művészetet népszerűsítik a kontinensen. Ebből a célból szervezik meg 2012. február 17. és 26. között a New Wave fotókiállítást a londoni Crypt Gallery-ben, ahol a térség legjobb kortárs fotósaitól a kulturális sokszínűség jegyében több mint negyven képet mutatnak be.

Magyarországról két fiatal, friss diplomás fotóst: Érmezei Lili Zoet és Fátyol Violát hívták meg a New Wave-re, akik mindketten a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem mesterszakán diplomáztak 2011 tavaszán.

Fent: Érmezei Lili Zoe Body Borders sorozata a Párizsi Magyar Intézet kiállításán

Érmezei Lili képeit a Fiatal Fotóművészek Stúdiója által szervezett Átlátás-projekt részeként januárban már Budapesten is láthattuk, a “Személyes tér” című kiállításon. Body Borders című sorozata szokatlan és progresszív eszközhasználattal a fotós és a modell megszokott viszonyát változtatja meg: a fotós Skype-on keresztül, on-line készíti képeit. Modelljeit meztelenül ábrázolja egy fehér, személytelen térben, ahol ő maga nincs jelen, a távolsággal így szabadságot és egyenrangú alkotói szerepet ad a modelleknek, akiket nem instruál, hanem inkább segít. 

Lili sorozata fotográfiai és pszichológiai kísérlet egyben: azt a kérdést kutatja, hogy a fotós fizikai jelenléte miként befolyásolja az alkotófolyamatot, illetve azt, hogy a szereplők hogyan élik meg az intimitást, saját testük határait ebben a viszonyban. A Body Borders projektet nyáron kiállították már Párizsban, nagy sikerrel mutatkozott be New Yorkban, és a londoni New Wave-en kívül meghívták a 2012-es krakkói divathétre is.

Fent: Egy kép Fátyol Viola Orando et Laborando című sorozatából

Fátyol Viola Orando et Laborando sorozata a Debreceni Református Kollégium diákjait mutatja be személyes élményekből táplálkozva. Emléket állít és piedesztára emeli a szülővárostól és az iskolától kapott értékrendet.

További információ: www.unitedcreativity.org

Crypt Gallery,Euston Road, London NW1 2BA

design, london, fotó, kiállítás, kiallitas, magyar design, program, fotográfia, megnyitó, érmezei lili zoe, fátyol viola, new wave fotókiállítás Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317