Logomain

Határidőt hosszabbít a MOME játéktervezési pályázata

By Kovács Dániel 2012. február 17. 13:59

szerk at hg dot hu

Már 253-an regisztráltak, a MOME most február 24-is ad még egy hetet rá. <br/>

Február 17-éig 253-an regisztráltak az 1359 cm³ - Agyalj rajta! címmel kiírt játéktervezési pályázaton. A nagy érdeklődés láttán, tekintettel a vizsgaidőszakra a kiírók úgy döntöttek: egy héttel, február 24-ig meghosszabbítják a regisztrációs határidőt. 

Agyalj_rajta20130604-19838-1ix4ch2.gallery

A pályázatot a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a MOME line – design műhely hirdette meg, az Országos Főépítészi Iroda támogatásával; a kétfordulós tenderen olyan játékokat és számítógépes alkalmazásokat várnak, amelyek kreatív kihívást jelentenek, szórakoztatnak és örömet adnak használóiknak. A regisztráció csupán az alapadatok megadásával jár; az első fordulóig, március 19-ig kell majd elkészíteni a játék koncepcióját, a második fordulóba jutottaktól pedig május 7-ig már működő prototípust is vár a zsűri.

A játéktervezési pályázat kétfordulós és részben meghívásos, részben nyílt. A meghívott tíz tervezőcsapat, amelynek listáját a szervezők hamarosan nyilvánosságra hozzák, a második fordulóban kezd. Ide az eredeti szándékok szerint összesen húsz munka juthatott volna tovább. Bakos Maximtól, a MOME line vezetőjétől megtudtuk, hogy a regisztrációk száma miatt a szervezők úgy döntöttek: fenntartják a zsűri számára a lehetőséget, hogy az eredetileg tervezett húsznál több pályamunkát emeljenek be a második fordulóba, illetve javasoljanak a pályázat lezárásaként tervezett kiállítás anyagába. 

A MOME komoly eredménynek tartja, hogy egykori tanárát, a kevés közszereplést vállaló, világhírű feltalálót sikerült megnyerni zsűrielnöknek. „A fiatal designer számára az is komoly megtiszteltetés és próbatétel lehet, hogy munkájukról Rubik Ernő mond ítéletet” – mondta lapunknak a MOME kommunikációs igazgatója, Petri Zsolt. Rubik mellett a tag: Kopek Gábor fotográfus, médiaművész, Turányi Gábor építész, Dr. Freund Tamás agykutató, Kelle Antal Artformer, képzőművész, Tóth Krisztián vezérigazgató/kreatívigazgató és Fabricius Gábor kreatív jelentik a garanciát arra, hogy a zsűri a játéktervezés lehető legszélesebb területére szakértő szemmel rálásson. 

A részletes pályázati kiírás megtekinthető a www.mome.hu oldalon, itt olvashatóak a regisztráció elvárásai is.

design, mome, pályázat, magyarország, rubik ernő, mome line, agyalj rajta Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317