Logomain

Fiatal magyar designer óraterve a nemzetközi sajtóban

By ginterzsófi 2012. február 9. 13:44

szerk at hg dot hu

Ben220130604-19838-s4ier7.gallery

round-the-clock

Round_the_clock220130604-19838-1ycdfz1.gallery

round-the-clock

Round_the_clock_0120130604-19838-40rnfp.gallery

round-the-clock

Roundtheclock220130604-19838-x3p9qm.gallery

round-the-clock

Kőrös Ben: Round-The-Clock

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem másodéves formatervező hallgatója, Kőrös Ben karkötő-karóra koncepcióját néhány napja mutatta be az egyik legnagyobb nemzetközi designblog, a Yanko design. A terv azóta villámgyorsan körbejárta a designblogoszférát, számtalan külföldi oldalon megjelentették - a hozzászólások alapján nagy sikerrel. A látványterveket Ben itthon nekünk küldte el először, és a tervezői koncepcióról is mesélt.

Bár az óra ötlete már egy évvel ezelőtt megszületett, elsős egyetemistaként Ben akkor még csak rajzokat és maketteket késztett. Azóta megtanulta a 3D modellezés technikáit, így szemléletes látványterveken is meg tudta jeleníteni - a Yanko design jellemzése szerint "kivételes" - koncept-órát, aminek lényege, hogy az órákat és a perceket mutató gyűrűk úgy forognak a csuklónk körül, ahogy az idő telik. 

Az ötlet megvalósítása során - amit Ben nem egyetemi feladatként, hanem otthon készítette, ahogy mondja: "játékból" - elsőként a termékcélközönségét kellett meghatároznia. Ahogy meséli: "Rengeteg ember van, aki munkahelye révén szinte köteles egy lenni a millióból. Fekete öltöny, fehér ing, sötét nyakkendő - ám személyisége nem ilyen, és szeretné ezt olyan módon kifejezni, hogy az még elfogadott legyen egy ilyen corporate miliőben." 

Ben koncepciója szerint a tárgy érdekességét a pontos időt jelző három szalag adja, amelyekről nem akarta felesleges díszítéssel elterelni a figyelmet. Így lett az óra a koncepciónak megfelelően egyszerű, minimalista, elegáns, férfias mégis uniszex, és high-end stílusú.

Ben ilyen szempontok szerint alakította ki a karperec stílusát, és így választott hozzá anyagokat. A karperec nagy része férfias, elegáns hatású rozsdamentes acélból készül, a belső gyűrű puha szilikon, hogy az óra viselése kényelmes legyen, a rendhagyó "számlapok" hajlékony polimerből készülnek, amik fölött üveg található. A három szalagot villanymotorok tekerik, az időt a felszínen lévő fekete csíkok között lehet leolvasni. A tárgyon nincsenek gombok: külső forrásból frissíti magát, atomórákból és GPS műholdakból érkező jelek alapján.

design, mome, koncepció, diák, óra, karóra, acél, ora, kőrös ben, karperec Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317