Logomain

Budapestre jön a high-tech graffitis gengszter!

By ginterzsófi 2012. január 19. 17:26

szerk at hg dot hu

396080830_5338ca5243_o_d-573x43020130604-19838-fhl1fw.gallery

Graffiti Research Lab

Donttrustbush220130604-19838-dfzhkp.gallery

Graffiti Research Lab

Evan_610x30520130604-19838-1hzewuc.gallery

Graffiti Research Lab

Fucksnobs20130604-19838-1918kas.gallery

Graffiti Research Lab

Donttrustbush220130604-19838-18x16wf.gallery

Graffiti Research Lab

Budapestre jön a high-tech graffitis gengszter!

A Kitchen Budapest Storytelling sorozatának második előadója Evan Roth, a Graffiti Research Lab és a Free Art and Technology Lab egyik alapítója lesz, aki projektjeiben főként az új média eszközeit és a nyílt forráskód alapú technológiákat kapcsolja össze a graffiti kultúrájával. Így például ő és haverjai firkálták már lézerfilccel a MOMA kiállítótermeinek falára, hogy "Fuck you snobs", vagy rotterdami felhőkarcolókra óriás betűkkel, hogy "Don't Trust Bush". Nem félünk attól, hogy Roth előadása unalmas lesz - mi beszámolunk róla, sőt interjút is készítünk majd vele.

Evan munkáiban leginkább a graffiti, a nyílt forráskódokon alapuló technológiák és a köztéri kultúra kapcsolódnak össze, így budapesti előadásában is leginkább ezeken a témákon keresztül beszél majd munkáiról.

Ismertségét aktivista szellemiségű projektjei mellett leginkább az Eyewriter nevű, Zach Lieberman, James Powderly, Chris Surque, Tempt1 és Theo Watson közreműködésével készített projektjének köszönheti, amellyel megnyerték a Future Everything Award 2010-et és bezsebelték az Ars Electronica Golden Nica díját Interactive Art kategóriában is.

Graffiti Research Lab @ MOMA

Evan Roth munkái megtalálhatók a New York-i Museum of Modern Art állandó gyűjteményében, de kiállították az Egyesült Államok, Európa és Ázsia számos intézményében, köztük a Pompidou Központ, a bécsi Kunsthalle, a londoni Tate, a Fondation Cartier kiálltásain is. Legutóbbi akciója az "Occupy the Internet" elindítása volt.

Graffiti Research Lab @ Rotterdam

Mi az a KIBU Storytelling program?

Másoktól tanulni, tapasztalatokat megosztani és mindenféle tudásra nyitottnak lenni mindig is kiemelten fontos volt a Kitchen Budapest (KIBU) számára. Működésük - így belső és külső workshopjaik, előadásaik - elsődleges célja is az, hogy okos, izgalmas, tevékeny embereket hozzanak össze, akik a KIBU-val együttműködve pezsgő, inspiratív helyet működtetnek.

Az új “KIBU Storytelling” című oktatási programsorozat 2010 novemberében indult annak érdekében, hogy sikeres, izgalmas projektek, kezdeményezések, intézmények, cégek képviselőit, alapítóit Budapestre hozzák, és inspiráló történeteiket első kézből ismerhesse meg a közönség.

2012-ben nagyjából havonta egyszer az érdeklődők magyar és külföldi vendégelőadókkal találkozhatnak és beszélgethetnek. Minden előadónak külön, tudásához, témájához leginkább alkalmas helyszínt keres a KIBU azzal a céllal, hogy Budapest-szerte - egyfajta “pop-up-idea-store”-ként - felbukkanjanak ezek a tudásbuborékok.

Az előadásokat a KIBU minden esetben dokumentálja és a videókat publikussá is teszi.

Evan Roth előadásának időpontja: 2012. január 27., 19 óra

Helyszín: Corvin Áruház 3. emelete (bejárat a Somogyi Béla utcai piros vaskapun), Bp. VIII. Blaha Lujza tér 1.

Az előadás angol nyelvű, magyar fordítás nélkül.

A belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékodat legkésőbb január 25-ig jelezheted ezen az email címen: story@kitchenbudapest.hu

A KIBU Storytelling kurátora Bircsák Eszter.

Az esemény facebook oldala: http://www.facebook.com/events/235836666492363/

Evan Roth

design, graffiti, kitchen budapest, high-tech, médiaművészet, program, kibu, előadás, moma, tech design, tech, új média, evan roth, kitchen budapest storytelling Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317