Logomain

Ctrl+c könyvből, ctrl+v az internetre

By ginterzsófi 2011. december 23. 12:15

szerk at hg dot hu

Ctrl+c könyvből, ctrl+v az internetre

Talán nem én vagyok az egyetlen, akinek néha eszébe jut, hogy a számítógép klaviatúráján megszokott billentyűparancsok milyen hasznosak lennének a monitoron túli életben is: egy ilyen gondolatra ad választ a Red Dot koncept díjat nyert Kuote digitális olvasó eszköz, amivel nyomtatott szöveget másolhatunk egy kattintással online felületekre.

Kuote20130604-19838-19r6grk.gallery

Bár a közösségi oldalak alkalmazásai már most is lehetővé teszik, hogy azonnal megosszuk az ismerőseinkkel, ha egy magazin online változatának cikkeit elolvastuk, de a Guttenberg-galaxisban szerencsére még találkozunk offline szövegekkel is, amiknek egy-egy részletére digitális formában is szükségünk lehet. A Kuote szerencsére megment minket a gépelés fáradalmaitól: az átlátszó eszközben egy mini-kamera és internetkapcsolat is van, így tényleg működik a ctrl+c - ctrl+v megoldás a valódi és a digitális világ között.

A Kuote használatához az üvegfelületet bármilyen szövegre kell helyezni, a belül található mikro-lencse tükrözi a képet a beépített kamerának, az ún "optical character recognition" azaz optikai karakter felismerő technológia képes beazonosítani az egyes nyomtatott karakterek széleit és digitális szöveggé alakítani őket. A Kuote kurzorjával kijelölhetjük a másolandó szöveget, amit az eszköz kiemelőfilc-szerűen jelenít meg. A kütyüről közvetlenül posztolhatjuk a szöveget Facebookra vagy Twitterre, vagy a belső memóriába is elmenthetjük jegyzetként.

A Kuote idén Red Dot Design Award koncepció-díjat nyert, tervezői: Xu Tao, Wang Junfeng, Christina Yang és Gong Yanyan. Sajnos az eszköz egyelőre még csak tervként létezik, mert én például örömmel elfogadnám karácsonyra.

design, red dot, kütyü, digitális, online, tech design, kuote, szöveg, offline Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317