Logomain

Erkel Andrással indul a Creative Mornings Budapest

By Kovács Dániel 2011. december 13. 09:09

szerk at hg dot hu

Egy eddig titokban tartott, nemzetközi projektet mutat be Erkel András, a Studio Baestarts alapítója és vezetője az első budapesti Creative Mornings-on. A New York-ból indult, mára a világ 18 nagyvárosában rendezett kreatív reggelinek a magyar fővárosban a Merlin Színház ad otthont, december 16-án, pénteken.

Egy eddig titokban tartott, nemzetközi projektet mutat be Erkel András, a Studio Baestarts alapítója és vezetője az első budapesti Creative Mornings-on. A New York-ból indult, mára a világ 18 nagyvárosában rendezett kreatív reggelinek a magyar fővárosban a Merlin Színház ad otthont, december 16-án, pénteken.

Cm_cikkep20130604-19838-8fthc2.gallery

Erkel András 1987 óta dolgozik filmproducerként. 1989-ben másodmagával létrehozta és vezette a Kelet-Közép-Európa legnagyobb animációs műhelyévé növekvő Varga Stúdiót. 2000-ben a világ negyven legfontosabb független animációs producere közé sorolták. Magyarországon a saját műhelyében, a számos díjjal elismert Studio Baestartsban 2001-2003 között készült Mr. Bean animációs sorozattal lett ismert. Az Európai Unió médiaprogramja, a CARTOON Europe vezetőségi tagjaként sikeresen lobbizott a legnagyobb európai animációs filmipari rendezvény, a Cartoon Forum Magyarországra hozataláért, majd társszervezőként működött közre a Sopronban, 2010 őszén megrendezett eseményben.

A Creative Mornings 2008 végén New York-ban indult a neves designblogger, Tina Roth Eisenberg, ismertebb nevén Swissmiss kezdeményezésére. A budapesti Creative Mornings szervezésére a hg.hu csapata kapta meg a jogot a New York-i alapítóktól. A kreatív szakemberek inspirációs forrásaként, havonta egyszer könnyű reggelit, kávét és húszperces előadást jelent, amelyet körülbelül ugyanilyen hosszú szabad eszmecsere követ. A belépés ingyenes, kezdés 8:30-kor – tízkor már mindenki dolgozhat a munkahelyén. A dolog persze elsősorban az előadókon áll vagy bukik, hiszen nem könnyű még húsz percet sem tartalmasan és értelmesen kitölteni. A New York-i kiadásban ezt eddig olyan nevezetességek abszolválták eredményesen, mint Milton Glaser, Paola Antonelli MoMA-kurátor, Michael Bierut (Pentagram) vagy Steven Heller. A programokról az sem marad le, aki nem tud részt venni egy-egy alkalmon, ugyanis minden előadás videója felkerül a netre.

Az első budapesti Creative Mornings 2011. december 16-án 8:30-kor kezdődik a Merlin Színházban (1052 Budapest, Gerlóczy utca 4.). Regisztrálni a http://creativemorningsbudapest.eventbrite.com/ oldalon lehet és ajánlott, amíg van hely.

További információ:
http://www.creativemornings.com/
http://twitter.com/#!/Budapest_CM

design, budapest, program, hg.hu, creative mornings Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317