Logomain

Cowboyok Hondában, űrlények merdzsóban

By ginterzsófi 2011. november 9. 13:29

szerk at hg dot hu

Honda_0620130604-19838-1tnv2l.gallery

l. a. auto show

Honda_p20130604-19838-1dv91sf.gallery

l. a. auto show

Hyundai_0120130604-19838-1akwh52.gallery

l. a. auto show

Hyundai_p20130604-19838-1aaw6v5.gallery

l. a. auto show

Maybach_0120130604-19838-17986y6.gallery

l. a. auto show

Subaru_p20130604-19838-1jufr6s.gallery

l. a. auto show

Maybach_0620130604-19838-13uao2r.gallery

l. a. auto show

Mb_0420130604-19838-1jyurqo.gallery

l. a. auto show

Maybach_p20130604-19838-89d4km.gallery

l. a. auto show

Mb_0620130604-19838-pxbs5y.gallery

l. a. auto show

Mb_p20130604-19838-j3qrpt.gallery

l. a. auto show

Rsz-honda-ih-right-side-view20130604-19838-1doxlhq.gallery

l. a. auto show

Rsz-hyundai-stratus-sprinter-left-side-view20130604-19838-wf3rfb.gallery

l. a. auto show

Rsz-mercedes-benz-silver-arrow-rear-view20130604-19838-1fpwcj.gallery

l. a. auto show

Smart_0120130604-19838-gsfv3p.gallery

l. a. auto show

Smar20130604-19838-1vw3w8x.gallery

l. a. auto show

Rsz-subaru-horizon-front-three-quarter-throwing-stars-537x33520130604-19838-1hfak8k.gallery

l. a. auto show

Subaru_0120130604-19838-3rgr1m.gallery

l. a. auto show

Subaru_p20130604-19838-1wh4rlk.gallery

l. a. auto show

Subaru_20130604-19838-k9jhn8.gallery

l. a. auto show

Smart_020130604-19838-f7p2qy.gallery

l. a. auto show

Hyundai_0120130604-19838-6ey8g6.gallery

l. a. auto show

Saját sci-fijeikhez álmodtak járgányokat a legnagyobb autócégek. A Smart szőkéknek, a Hyundai vámpírgrófnőknek tervezne.

Filmbeli álomjárgányokat terveztek a világ legnagyobb autógyártó cégei a Mercedestől a Hondáig a Los Angeles Auto Show pályázatára. A designerek forgatókönyveiben Knight Rider hollywoodi leszármazottai nem csak futurisztikus és stílusos megjelenésükkel nyűgözik le a jövő mozilátogatóit, de falakat másznak, láthatatlanná válnak, harcolnak a kommunizmus ellen, és természetesen megmentik az emberiséget - vagy akár mindezt egyszerre. Cikkünk végén az olvasók szavazhatnak is: vajon melyik autótervező team filmterve kelhet versenyre Spielbergékkel?

A versenyre hat neves autógyártó - a Honda, a Mercedes-Benz, a Subaru, a Smart, a Hyundai és a Maybach - komplett koncepciókkal nevezett, amelyben a csapatok járművek látványtervei mellett a képzeletbeli mozifilmek rövid forgatókönyvét és főszereplőit is kitalálták. 

A Honda bemutatja: High Noon

A stáb: Wojtek Bachleda, Taryn Dyle, Raj Rihal (Honda design team)

A főszerepben: Honda IH (Intelligent Horse)

A Honda westernje a jövőben játszódik, ahol egy üstökös becsapódása elpusztította a Föld nagy részét, a - jó, rossz és csúf - járművek pedig élet-halál harcot vívnak az üzemanyagért és a nyersanyagokért. 

A forgatókönyv szerint "a néhány túlélő tudós a Földön valaha élt lovak legendája alapján a maradványaikból megalkotja a járművet, ami társként és védelemként szolgál az embereknek ebben a magányos, veszélyes és embertelen környezetben". Így születik meg főhősünk, a nanotechnológiával készült, mesterséges intelligenciával rendelkező Honda Intelligent Horse, amelyen a végső párbaj után a jövő Clint Eastwood-ja látványosan ellovagolhat, azaz elszáguldhat a kietlen sivatagban lenyugvó naplementében.

A Subaru bemutatja: Divided

A stáb: Takashi Hagino, Yoshifumi Tomita, Yoshiaki Sakaguchi, Tomoyuki Kato, Yohei Noshiro, Masashi Kaneda, Takamitsu Watanabe (Subaru design team)

A főszerepben: Ultra Subaru HORIZON

Időpont: 2211, helyszín: a Föld. Bár ez a Subaru filmjéből nem biztos hogy kiderülne, a történetük szerint ugyanis kétszáz év múlva bolygónk forgása már megállt, így a planéta két félre, Nappali és Éjszakai féltekére szakadt. Az emberek a védettebb sötét oldalra költöztek, ahol high-tech elektronikával pótolják a természetes napfényt, de fogytán vannak a nyersanyagok és katasztrófa fenyeget.

A sztori négy főhőse - Alcyon a sofőr, Maia a navigátor, Merope a mérnök, és mágikus macskájuk Pleiades - az Ultra Subaru HORIZON segítségével indul világmegváltó kalandjukra, aminek a célja, hogy megszerezzék a Napos oldalon még létező energiaforrásokat. 

A Horizon-t speciálisan erre a veszélyes utazásra tervezték: képes ellenállni az erős elektromágneses sugárzásnak, kémiai anyagoknak, a perzselő hőségnek és a pusztító viharoknak. (A küldetés sikerének érdekében mi Bruce Willis és Milla Jovovich unokáit javasolnánk a főszerepekre - az ötödik elem megtalálása elég jó referenciának tűnik.)

A Mercedes bemutatja: Silver Lightning

A stáb: Hubert Lee, Jackson Luttig, Yasu Sato, Alan Barrington (Mercedes-Benz design team)

A főszerepben: Silver Arrow 

A Mercedes Benz tervezői által megálmodott sci-fi két ütközésteszt-bábu, Hanz05 és Franz02 történetét meséli el, akik megszöknek stresszes munkahelyükről, hogy megmentsék autójukat, a Silver Arrow-t Dr. Crash-Barrier-től, a főgonosztól. 

A kifinomult Silver Arrow szupergyors, gyűrű-szerű, tárcsa nélküli külön-külön irányítható kerekekkel van felszerelve, és század eleji Forma-1-es Mercedes versenyautók designja alapján készült. 

Bár a tervezők a forgatókönyv alapján talán még Magyarországon sem kapnának pénzt a filmjük elkészítéséhez, de a Mercedestől nem is Oscar-díjas mozifilmeket várunk, hanem pontosan ilyen ötletes design-megoldásokat és ilyen izgalmas, Ridley Scott Szárnyas fejvadászának világát idéző látványkoncepciókat.

A Smart bemutatja: Annie Get the Grannies!

A stáb: Sylvain Wehnert, Emiel Burki, Philipp Haban

A főszerepben: 341 Parkour

Ha valaki hiányolta volna a listáról a nőknek szóló filmeket, a Smart tervezői máris pótolják a hiányt: a címszereplő Annie, és különleges, bármire felmászó parkour-autójának története a rövid forgatókönyv alapján leginkább a Charlie Angyalai egyszemélyes sci-fi feldolgozásának tűnik.

Az aktuális Cameron Diazzal kiegészített Smart világban persze a jövő sem olyan sötét, mint a többi autódesigner elképzeléseiben: Cantpark City-ben barátságosak az emberek, gyönyörű az idő, csak két probléma van: nincs elég parkolóhely, és eltűntek a nagyon fontos Granny Robotok. 

Annie, a riporter pedig mi mást is tenne, a hatalmas címlapsztori reményében elindul megkeresni a robotokat 360 fokban látó, bármilyen falra felmászó, és természetesen szupercuki parkour Smart-ja segítségével. A műfajnak megfelelően végül nyilván megtalálja őket és a történet happy enddel zárul, a Smart tervezőinek azonban talán érdemes lehet a formatervezésnél maradni, mert a forgatókönyvük alapján produceri karrierjüknek valószínűleg egy szőke színésznő sem tudná garantálni a happy endet.

A Maybach Berline bemutatja: Cinderella

A stáb: Christopher Ottersbach, Philipp Haban, Jan Kaul (Maybach design team)

A főszerepben: Maybach Berline

A Maybach csapata nem sokat gondolkodott a képzeletbeli filmjük forgatókönyvéről, és egy jól bevált történet remake-jében helyezték el konceptautójukat: a Maybach Berline Hamupipőke high-tech hintója lett, amivel a lány elszökik a gonosz mostohái elől, és miközben remekül érzi magát egyedi limuzinjában, az út során ráadásul megismeri szerelmét, a herceget is. 

Szerencse, hogy a Maybach filmje sosem készül el, mert várhatóan nem lenne a jövő évszázad legnagyobb kasszasikere. Az is szerencse, hogy a csapat a forgatókönyvön megspórolt energiát az autók látványtervének kidolgozásába fektette, ezért a Mercedes GL-osztály alapján készült Berline látványos luxusjármű lett. 

A futurisztikus hintó távirányítással, a "Maybach Virtuális Sofőr Központtal" működik, így nincs szükség vezetőre és az egész jármű egy hatalmas utastér lehet, amelyben az ülések - akár egy limuzinban - egymással szemben helyezkednek el. A virtuális sofőrt egy hatalmas 3D kijelző vetíti ki a belső térben, de a képernyőn persze filmet is lehet nézni, vagy hi-fiként is használható. 

A Hyundai bemutatja: Countess of Siberia

A stáb: Tony Chen, Woo Tak Kim (Hyundai design team)

A főszerepben: Hyundai Status Sprinter és a DB Atlant léghajó

A legmerészebb ötletet a lista végére hagytuk: a Hyundai filmtervének főszereplője a vámpír származású, halhatatlan orosz Elena grófnő, aki kémként életét a kommunizmus elleni harcnak szentelte. Ezúttal talán jobb, ha nem kommentáljuk a Hyundai kreatívjainak elképzelését és kizárólag a konceptjárművekre fókuszálunk - merthogy Elena grófnőnek kettő is van.

A Stratus Sprintert James Bond is megirigyelné, a hősnő titkos világ körüli utazásait emellett egy lopakodó léghajó, a DB Atlant is segíti. A többfunkciós, magas építésű Sprinter minden útviszonyt és időjárási körülményt kibír, és mágikus képességeinek köszönhetően mindkét szuperjárgány nappal láthatatlanná tud válni.

Az L.A. Auto Show design verseny győztesét két hét múlva, a rendezvény végén hirdetik majd ki, de olvasóink addig is szavazhatnak: melyik autócég filmjére ülnének be, avagy vinnék el még meg nem született unokáikat?

design, közlekedés, film, autó, jövő, smart, jármű, mercedes, tech design, koncept, los angeles auto show, honda, hyundai, subaru Icon_print

l. a. auto show

l. a. auto show

l. a. auto show

l. a. auto show

l. a. auto show

l. a. auto show

l. a. auto show

l. a. auto show

l. a. auto show

l. a. auto show

l. a. auto show

l. a. auto show

l. a. auto show

l. a. auto show

l. a. auto show

l. a. auto show

l. a. auto show

l. a. auto show

l. a. auto show

l. a. auto show

l. a. auto show

l. a. auto show

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317