Logomain

Idén három napig tart az Animáció Világnapja

By Ginter Zsófi 2011. október 20. 15:00

szerk at hg dot hu linkedin

A rendezvénynek idén október 28-án, pénteken Budaörs, majd az október 29­­­–30-ai hétvégén a Tabán art mozi ad helyszínt.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Nemzetközi Animációs Filmművész Szövetség magyarországi csoportja, azaz az ASIFA Hungary 2011-ben is megünnepli az Animáció Nemzetközi Világnapját október 28-án. Idén a programok ráadásul nem is egy, hanem három napig tartanak! A többnaposra bővült rendezvény programjai között az animációs műfaj rajongói kortól függetlenül találhatnak érdekességeket. 

Animacio_vilagnapja_2011_-_poster_-_web20130604-19838-kwxfts.gallery

A rendezvénynek idén október 28-án, pénteken Budaörs, majd az október 29­­­–30-ai hétvégén a Tabán art mozi ad helyszínt.

Ízelítő a három nap programjából:

Fesztivál best of-ok” - A hazai és nemzetközi fesztiválok legjobbjainak vetítése: az utóbbi évek legsikeresebb animációs rövidfilmjei érkeznek a szlovéniai Maribor Stoptrik Festivalról, a budapesti BuSho és Anilogue mustrájáról. A Világnap egyik leginkább várt vetítése az egyik legnívósabb európai animációs seregszemle, a 2011-es Stuttgarti Trickfilm-Festivalról érkező díjnyertes filmek programja, hiszen az itt bemutatott legtöbb film csak most debütál a nagyvilág filmfesztiváljain. 

Nemzeti best of-ok”: legújabb animációs produkcióikat mutatják be a lengyelek, a horvátok, a portugálok, az ausztrálok, az indiaiak, az izraeliek és a dél-koreaiak is.

Stúdió best of-ok”: két neves stúdió, a hagyományos stop motion filmekre szakosodott lengyelországi Se-Ma-For, és az egyik legeredetibb francia rajzfilmstúdió, a Folimage is felvonultatja egyedi filmjeik legjavát a magyar közönség előtt. Ez utóbbi ráadásul nem hagyományos filmvetítés, hanem egy különeges koncertfelvétel lesz, amely tizenkét rövidfilm újrahangszerelését hallgathatják és nézhetik végig az érdeklődők.

Diák best of-ok”: bemutatkoznak a hazai animációs szakképzések a náluk készült diákfeladatokon és vizsgamunkákon keresztül: többek között az Illyés Művészeti Szakképző Akadémia, a MOME animáció szakja, a Partiumi Keresztény Egyetem Képzőművészeti tanszéke, a Kaposvári Egyetem Művészeti Kara, a Corvin Rajziskola és a Kisképző is.  A külfödi egyetemi animációs képzések közül a cseh, a szlovák és a németországi Baden-Württemberg Filmakademie is képviseli magát egy-egy programmal.

„Filmtábor best of-ok”: megnézzük, hogy miféle animációk készültek az idén 10. évfordulóját ünneplő Filmtett – Duna Műhely Alkotótáborban és a három éve indult Azyl-BuSho LifeAd workshopokon.

Best of gyerekeknek”: a legkisebbek legnagyobb örömére a Kecskemétfilm Stúdió és az Egyszervolt.hu meseportál a MOME animáció szak diákjaival közösen is küld mesefilmeket.

Az Animáció hivatalos Világnapján, október 28-án pedig nem érdemes kihagyni a vetítést, amelynek során délután sötétedéstől a Budaörsi Városházát lézerfényekbe öltöztetik majd.

A részletes progamterv, jegyinformáció a Képlények animációs gyűjtőoldalon, a www.keplenyek.com-on, az Illyés Művészeti Szakképző Akadémia és az ASIFA Hungary közös weboldalán olvasható.

Forrás: sajtóközlemény

mome, film, program, animáció, fesztivál, animációs film, filmfesztivál, se-ma-for, folimage, asifa, kisképző Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317