Logomain

Novemberben ismét Fashion Video Festival!

By Séllei Lilla 2011. október 5. 12:06

szerk at hg dot hu

A Fashion Video Festival Budapest 2011 divatvideó pályázat idei mottója: POWER POWER POWER!

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezik a Fashion Video Festivalt. Az ersemény mottója ezúttal: POWER POWER POWER! A szervezők október 31-ig várják a pályamunkákat, részletek a kiadott közleményben!

Phase Dress - Vörös Gyöngyi, Illés István

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

Jogi és személyi feltételek: Érvényesen pályázhat minden 18. életévét betöltött természetes személy. A 18. életévét be nem töltött természetes személyek csak törvényes képviselőjük hozzájárulásával pályázhatnak. Állampolgárság és lakóhely tekintetében a pályázat kiírója nem köt ki feltételt a pályázókkal szemben. Pályázhatnak jogi személyek is. Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet, aki csoportban szerepel, ezzel párhuzamosan egyénileg is pályázhat. Csoportos pályázat benyújtása esetén a csoport köteles kijelölni és felhatalmazni egy (1) képviselőt, akivel a pályázat során kizárólagos kapcsolatot tart a pályázat kiírója. A pályázat kiírójának tagjai, tisztségviselői, alkalmazottai, illetve a felsoroltak közeli hozzátartozói nem pályázhatnak.

Határidő: 2011 október 31.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy idén nem lesz határidő hosszabbítás. A jelentkezési határidő után vagy hiányosan beérkezett pályaműveket nincs módunkban elfogadni.

JELENTKEZÉS MÓDJA

Kizárólag online lehet beadni a pályázatokat. A munkákat a következő e-mailcímre kérjük elküldeni: info@fashionvideofestival.com és cc-ben kérjük az ildi.madarasz@gmail.com emailcímre is elküldeni. Az e-mail tárgya a következő legyen: Fashion Video Festival 2011 - Jelentkezés (plusz a beküldött divatvideó pontos címe és a pályázó neve)

TECHNIKAI FELTÉTELEK

A beküldött videóknak az alábbi technikai paramétereknek kell megfelelni: 

Ajánlott játékidő: 1 perc és 10 perc között

A videókat két verzióban kell hozzáadni. Az első a NAGYFELBONTÁSÚ VERZIÓ, aminek formátuma MPEG4, 25 fps, PAL, vagy avi lehet. Ezt letölthető link formájában (ajánlott Wetransfer vagy yousendit) kell leadni, maximum 2 gigabyte terjedelemben. A második a KIS FELBONTÁSÚ VERZIÓ, ami egy webes videót takar. Ezt egy privát Vimeo csatornára kell feltenni jelszóval, és a webes promócióhoz kérjük a jelszót elküldeni! Bármilyen technikával készült filmet elfogadunk, animációt, illetve analóg és digitális készült munkákat is.

ADMINISZTRÁCIÓS DÍJ

A pályázó 3000 HUF (magyar állampolgár pályázók) és 15 EURO (nemzetközi pályázók) adminisztrációs díjat köteles megfizetni benyújtott pályamunkánként. Az adminisztrációs díj befizetése a részvéte mellett 3 db 1 hetes művészbelépőt biztosít a fesztivál eseményeire.

Banki adatok az átutaláshoz

ARTABO Kft.

BIC/SWIFT OTPV-HU-HB

Bankszámlaszám:117630242746888300000000

IBAN HU16117630242746888300000000

Bank adatok: OTP Bank Nyrt, H-1027 Budapest, Margit krt. 8-10

Az átutalási közleménybe kérjük feltüntetni: Fashion Video Festival 2011 - a pályázó neve

CHECKLIST A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁHOZ

Kizárólag emailben elküldött jelentkezéseket fogadunk el!

1. A high-res video letöltő linkje (ajánlott: Wetransfer vagy Yousendit)

2. A low res videohoz a Vimeo jelszó védett csatorna linkje és a jelszó

3. Minimum 1 és max 3 max. 150 dpi-s kép a pályázó előző munkáiból a fesztivál programhoz és honlaphoz

4. Egy rövid életrajz, illetve a pályázó személy vagy csoport rövid bemutatkozása. (.doc formátum, max 1 oldal)

5. A beküldött divatvideó szinopszisa, illetve rövid leírása. (.doc formátum, max 6 mondat)

6. Egy fotó a jelentkezőről (jelentkezőkről, max 150 dpi), a jelentkező magánszemély(ek) vagy cég címe

7. Teljes stáb és kreditlista (kérjük a projektben használt minden ruha és kiegészítő tervezőjét pontosan feltüntetni)

8. A kinyomtatott, aláírt és bescannelt FVF jelentkezési lap.

9. Az adminisztrációs jelentkezési díj átutalását igazoló banki igazolást.

A hiányos jelentkezéseket nincs módunkban elfogadni.

TOVÁBBI SZABÁLYOK

-A pályamunkának meg kell felelnie továbbá a kiírásban szereplő Technikai Feltételeknek is.
-A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a pályázó díjat nem kaphat, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni. A pályázó a pályamunka elküldésével kijelenti a pályamunkájáról, hogy az saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát.
- Amennyiben a beadott pályamunka részét képezi létező termék vagy létező jogi személy jogilag védett márkajelzése, logója vagy bármely más arculati eleme, a pályázat érvényességének feltétele az adott márka, logó vagy arculati elem jogtulajdonosának írásos hozzájárulása.
- Egy pályázó több pályamunkával is nevezhet, ezeket külön-külön, több e-mailben, a pályázat teljes azonosítójával megjelölve kell leadni (mely azonos a résztvevő divat film címével).
- Az érvényes pályázat feltétele a pályamű határidőig történő elküldése, és a mű azonosítójának megadása, amely megegyezik a film címével. A határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni.

A pályázaton részt vehet bárki, végzettségre, vagy szakmai háttérre való tekintet nélkül.

ÉRTÉKELÉS, DÍJAZÁS

-A pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagjait az érintett szakmák képviselői (film, divat, reklám, média, művészet ) alkotják.
-A zsűritagok névsorát a www.fashionvideofestival.com-on tesszük közé, október folyamán.
- Az érvényes pályázatokat a szakmai zsűri döntése alapján választjuk ki. Az elő-szelekció után a sikeres jelentkezőket e-mailben értesítjük a fesztivál kezdete előtt. Kizárólag az elő-szelekcióban alkalmasnak talált pályamunkákat vetítjük le az FVF screeningeken.
-A pályázat kiírói felhatalmazzák a zsűrit, hogy a saját maguk által megállapított szempontrendszer alapján tetszésük szerint válasszanak be vagy hagyjanak ki pályamunkákat a kiállítandó művek közül, valamint tetszésük szerint ítéljék oda a meghirdetett díjakat.
- A nyerteseket és a díjakat az FVF díjátadó gáláján hirdetjük ki, ahol minden résztvevő teamnek jelen kell lennie legalább egy képviselővel.

DÍJAK

A döntősök filmjeit az FVF honlapon, a Fesztivál alatt és a Díjátadó Gálán is levetítésre kerülnek, valamint a 2012-es nemzetközi screeningeken is bemutatunk egy szelekciót a videókból.

A zsűri egy fődíj, valamint egy második és egy harmadik díjat fog kiosztani, a díjazottak az FVF kristálydíj mellett a szponzorok által felajánlott nyereményeket kapják.

Továbbá szponzori különdíjak kerülnek kiosztásra a versenyzők között.

Idén továbbá egy 'Blogger-díjat' is adunk, amely egy divatbloggerekből álló bizottság fog odaítélni a az általuk legjobbnak tartott videónak.

A Fashion Video Festival fenntartja a jogot, hogy a döntősöknek lehetőséget biztosítson a Powerpowerpower stúdió produkciókban való részvételre és a nemzetközi screeningeken.

SZERZŐI ÉS FELHASZNÁLÓI JOGOK

-A pályázat kiírója a pályaműveket a FVF helyszínén, annak időtartama alatt folyamatos ismétléssel vetíti.
-A pályázat benyújtói a pályamunkához fűződő szerzői jogaik alapján az alábbi keretek között adnak a kiíró részére felhasználási engedélyt:
-A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok, továbbá a pályaművekből rendezendő későbbi hazai és külföldi kiállítások népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására.
-A kiíró, úgyis mint a kiállítás rendezője jogosult a művek nyilvánosságra hozatalára a kiállítások, továbbá a kiállításokhoz szorosan kapcsolódó internetes felület, reklám stb. keretében, külföldön és Magyarországon egyaránt.
-A pályázó hozzájárul, hogy pályaművét az FVF internetes videó-megosztó oldalakon szabadon közzé tegye.
-A pályázat kiírója jogosult, hogy blogokon, internetes magazinokban, nyomtatott sajtóban, televízióban térítés és egyéb feltétel nélkül megjelentesse a pályaműveket.
-A pályázó engedélyezi, hogy pályamunkájából kivett képkockákat az FVF megjelentesse estlegesen katalógusokban, könyvben, albumban a pályázó előzetes tájékoztatásával.
-A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót elektronikus formában megjelentesse és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett, térítés és egyéb feltétel nélkül, tekintettel arra, hogy a divatvideó az alkotó termékét népszerűsíti, így az FVF által szervezett megjelenések ingyenreklámot jelentenek a pályázó részére.
-A pályázók által megadott elérhetőségeket a pályázat kiírója adatbázisában regisztrálja, azokat harmadik személynek csak a pályázó külön beleegyezésével adja ki.
-A pályázat kiírója a pályázati kiírásban, illetve a szabályokban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja az FVF kezdetéig (November 18-25.)
-A pályázat kiírója a hozzá benyújtott adathordozókat nem őrzi meg, nem tárolja, felelősséget e tekintetben nem vállal.
-Egy pályázat csak abban az esetben érvényes, ha a pályázó elfogadja ezeket a szabályokat.

További információ: dora@fashionvideofestival.com

divat, pályázat, program, magyar divat, divatvideó, fashion video festival, fashion videó, fashion video Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317