Logomain

Design és Innováció konferencia a MOME-n

By HG.HU 2011. október 5. 10:46

szerk at hg dot hu

Előadássorozat a kreatív tudás szolgálatában

A lehetőségekről szólt a márciusban Kecskeméten már megrendezett Design és Innováció Konferencia, amelyet most Budapesten, október 6-án hallgathatnak meg az érdeklődők. A főszervező elmondása szerint a designkommunikáció, a kreatív tervezés, a termékfejlesztés és a branding témáját körüljáró előadások azt kívánják bemutatni, hogy Magyarországnak minden esélye megvan a design nyújtotta előnyök kihasználására, ha időben cselekszik.

Designkonferencia20130603-19838-eq4yt.gallery

A szakértő szerint lassan felnő az a korosztály, mely igényszintjét már nem a szocialista ipar eredményeihez igazítja, a funkcionalitás mellett egyre többet vár el a tárgyaktól és a multimédiás tartalmaktól. A kérdés az, hogy ezt az igényt belföldi erőforrásokat hasznosítva, magyar vállalkozások szellemi tőkéjét felhasználva és gazdasági erejét növelve kívánjuk-e kielégíteni, vagy átengedjük a terepet a külföldről érkező késztermékeknek? Magyarországon jelenleg még kevés a jó példa, ám azért mégis akad: amióta nem elégedünk meg azzal, hogy a magyar bor és pálinka hungarikum, mióta a forma, a design is más, mióta tudatosan építenek erre, azóta igazi sikertörténet az ágazat – állítja Lakó Sándor.

A holnapi konferencia arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a hazánkból nagyon hiányzó design-stratégia megalkotásával nem lehet tovább várni: az iparágnak nemzeti szintű programra vagy ajánlásra van szüksége. A Széchenyi Terv csírájában tartalmaz utalásokat, ám a piaci szereplők és az innovációt kutató akadémiai szféra képviselői számára csak önszerveződés révén látszik a siker. A konferencia fő feladata ennek értelmében, hogy bemutassa: a piacnak és a tudománynak együtt kell letennie egy átfogó stratégiát a politika asztalára a siker érdekében.

A szakmai találkozónak ezen felül a nyitást is meg kell valósítani: be kell mutatni, hogy a design nem pusztán a nagyvállalatok „huncutsága”: a fenntartható termékek piacán a KKV szektor előtt óriási lehetőségek állnak. Kiemelt téma lesz ezért a fenntarthatóság és a profit, valamint a kreatív ipar kapcsolatrendszerének bemutatása, ráirányítva a figyelmet a kisvállalkozások különleges szerepére. A kerekasztalok résztvevői külföldi és magyar designerek, vállalati vezetők, kutatók, szakpolitikusok lesznek.

A konferencia nyelve angol. Az EU CE Programja támogatásával a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Helyszín: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Auditórium
Időpont: 2011. október 6., 09:00-17:00

Részletes program, további információ és regisztráció: http://design.aranyhomok.hu/

design, budapest, mome, design hét, konferencia, innováció, kecskemét Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317