Logomain

A Duna kalózai: KIBU és a WAMP a londoni Design Héten

By ginterzsófi 2011. október 1. 09:31

szerk at hg dot hu

A Kitchen Budapest fejlesztőlabor a TENT London 2011 design kiállításon mutatta be a "Pirates of The Danube" nemzetközi workshop alatt elkészült négy projekttervet. A KIBU és a WAMP közös pályázatán a legkiemelkedőbbnek ítélt projekt - a játszótéren ugrándozó mozgékony gyerekek energiáit elektromos árammá alakító Play4Power - prototípusát az érdeklődők ki is próbálhatták a londoni kiállítás standján.

A Kitchen Budapest fejlesztőlabor a TENT London 2011 design kiállításon mutatta be a "Pirates of The Danube" nemzetközi workshop alatt elkészült négy projekttervet. A KIBU és a WAMP közös pályázatán a legkiemelkedőbbnek ítélt projekt - a játszótéren ugrándozó mozgékony gyerekek energiáit elektromos árammá alakító Play4Power - prototípusát az érdeklődők ki is próbálhatták a londoni kiállítás standján.

6175189114_db13d9798c_z20130603-19838-1f65j5c.gallery

A TENT a londoni Design Hét legnagyobb kiállítása és designvására, amin idén több mint 200 nemzetközi tervező vett részt. A Play4Power - Csortán Beáta és Pifkó Dániel ötlete - egy olyan energiatermelő eszköz, amely a gyerekek játszótéren levezetett energiáit elektromos árammá alakítja. A szerkezet valójában felszerelhető a játszótereken általában megtalálható minden játékra, a TENT kiállításon az alkotók például egy mókuskerékre installálva mutatják be az eszközt, interaktív és látványos módon demonstrálva a koncepciót.

A projekt a praktikus céljai mellett olyan etikai problémákra is felhívja a figyelmet, mint a gyermekfoglalkoztatás, vagy a magántulajdon és a közösségi tulajdon viszonya, ezek megosztása és elosztása. A tervezők kutatásai szerint a játszótereken sok időt eltöltő szülőknek szimpatikus az ötlet, és szívesen vennék, ha a termelt energiát a játszóteret használó közösség céljaira lehetne fordítani. 

A Play4Power-t egyébként az egyik legfontosabb nemzetközi online design magazin, az Inhabitat is a londoni Design Hét legjobb zöld koncepciói között szemlézte.

A PIRATES OF THE DANUBE WORKSHOP microsite itt olvasható

Még több kép a kiállításról és a projektről a KIBU Flickr oldalán

Forrás: Kitchen Budapest

design, installáció, london, kiállítás, kiallitas, mome, london design festival, kitchen budapest, wamp, kibu, tech design, pifkó dani Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317