Logomain

Ahol mindig élmény a vacsora: étkezőasztal és gyerekjáték egyben

By Czémán Zsófi 2011. szeptember 13. 13:22

szerk at hg dot hu

Marbelous-dining-table20130603-19838-1hc7mct.gallery

golyók nővel

Marbelous-dining-table-520130603-19838-ykgqzp.gallery

szerpentin a lábban

Marbelous-dining-table-420130603-19838-783r0w.gallery

érkezési hely

Marbelous-dining-table-320130603-19838-mjq2b.gallery

alsó összekötő

Marbelous-dining-table-220130603-19838-1krmsm2.gallery

juharfa játékgolyó asztal

A holland designpáros, a Ontwerpduo játékgolyó pályát rejtett egy étkezőasztalba. A felnőtt bútorok találkozása a gyermekjátékokkal.

A felnőtt bútorok világának és a gyermekjátékok világának, úgy tűnik, semmi köze egymáshoz - legalábbis ez az általános vélekedés Erre a szomorú tényre cáfolt rá két holland tervező, vagyis az Ontwerpduo.

Egy álmodozó és egy matematikus: két holland designer, akik tökéletesen kiegészítik egymást. Tineke fantáziavilága tökéletesen illik Nathan matematikai irányultságához: a szárnyaló fantázia hívja életre és a matematika alapozza meg ötleteiket. Ez az a filozófia, amely munkáikat egy kissé különcből csábítóvá, sőt varázslatossá teszi.

Ki ne emlékezne ma is gyermekkorának kedvenc játékaira, amelyek láttán még felnőtt fejjel is ugyanolyan lelkesek leszünk, bár legtöbbször jól leplezzük? A holland tervezőpárosnak ezt a lelkesedést esze ágában sincs takargatni. Ahogy mesélik, már gyerekként is szerették ötvözni a játékot a felnőttek világával, tárgyaival. Használták a bútorok faragványait mint babáik játszóterét, egy egészen új világot teremtve. Ezt az emléket szem előtt tartva hozták létre új bútordarabjuk koncepcióját is.

Innen kezdve nem él a szabály: ne játssz az asztalnál! A Marbelous étkezőasztal faragványaiban gurulnak a kis játékgolyók, majd különböző utakon mindegyik leér a juharfa asztal aljához. Ezzel el is felejthetjük az unalmas vacsorákat, viszont annál jobban kell figyelni, hová lépünk!

A tervezők találták ki a funkcionális faragást, amely egyben dekoráció, de játszani is lehet vele. Úgy alkalmazták a faragásokat a bútoron, hogy egyesüljön a felnőttek világa a gyerekekével. A játékgolyók pályája az asztalban van elrejtve. Ez egy új típusú funkcionális faragás, amely arra hív, hogy játssz...

Így jött létre a Marbelous étkezőasztal – kombinációja a gyönyörű kézművesmunkának és a szórakoztató játékgolyó-pályáknak, hogy egyszerre gyönyörködtessen és szórakoztasson minden leguruló kis golyóval.

marbelous

design, bútor, holland, étkezőasztal, ontwerpduo, marbelous, játékgolyó Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317