Logomain

Budapestre jön az inspiratív reggeli!

By Kovács Dániel 2011. szeptember 1. 11:02

szerk at hg dot hu

Mi az: havonta van, negyvenperces, reggel kezdődik, nem kötelező és mégis minden designer ott van? A Creative Mornings!

Mi az: havonta van, negyven percig tart, reggel kezdődik, nem kötelező és mégis minden designer, aki teheti, ott van? Ez a Creative Mornings, amelyet 2008 végén indított a New York-i designblogger, Tina Roth Eisenberg, ismertebb nevén Swissmiss, akinek elege volt az öncélú és többnyire felejtős alkoholmámorba torkolló esti programokból. A Creative Mornings, amely immár 12 nagyvárosban van jelen, hamarosan Budapestre is megérkezik.

Cm_terkep20130603-19838-r9507o.gallery

A Creative Mornings egyfajta inspirációs forrás a kreatív szakembereknek. Minden ingyenes alkalom könnyű reggelit, kávét és húszperces előadást jelent, amelyet körülbelül ugyanilyen hosszú szabad eszmecsere követ. Kezdés 8:30-kor – tízkor már mindenki dolgozhat a munkahelyén. A dolog persze elsősorban az előadókon áll vagy bukik, hiszen nem könnyű még húsz percet sem tartalmasan és értelmesen kitölteni. A New York-i kiadásban ezt eddig olyan nevezetességek abszolválták eredményesen, mint Milton Glaser, Paola Antonelli MoMA-kurátor, Michael Bierut (Pentagram) vagy Steven Heller. A programokról az sem marad le, aki nem tud részt venni egy-egy alkalmon, ugyanis minden előadás videója felkerül a netre.

Tetszik? Nekünk is. A hg.hu stábja 2011 nyarán sikerrel pályázott a Creative Mornings budapesti kiadásának megrendezésére. A New York-i szervezőket meggyőzte a munkánkat és a város szebbik arcát bemutató kisfilmünk, valamint a személyes beszélgetés, így 2011 őszétől immár Budapest is csatlakozik azon fővárosokhoz, ahol, bárhogy is alakult az előző este, havonta egy reggel összeverődik a kreatív szcéna egy-egy előadás és az azt követő beszélgetés kedvéért.

Hogy hol? A Belváros egyik legjobb helyén, a Gerlóczyban, így a reggeli kávéra biztosan nem lesz panasz. Hogy mikor? Azt még egyelőre nem tudjuk, de remélhetően nem sokkal a hg.hu Design Award kiállítása után. És hogy kik lesznek az előadók? Vannak ötleteink, de szívesen fogadunk bármilyen javaslatot, elképzelést és konkrét tippet a budapestcreativemornings(kukac)gmail.com címen. Addig is, érdemes böngészni a videók között a Creative Mornings honlapján, hiszen nemcsak tanulságosak, de általában elég szórakoztatóak is.

Mike Monteiro: Fuck you. Pay me. Creative Mornings SF

Michael Bierut: Pentagram. Creative Mornings NY

Alissa Walker: Gelato Baby. Creative Mornings LA

design, budapest, program, hg.hu, creative mornings, creative mornings budapest Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317