Logomain

Szavazzunk Miklósi Ádámra!

By Kovács Dániel 2011. augusztus 22. 10:49

szerk at hg dot hu

Közönségszavazást is rendez idén az Electrolux Design Lab a döntőbe jutott nyolc alkotó és koncepció között. Miklósi Ádám Sous-vide nevű munkája is esélyes – egy kattintást legalábbis mindenképp megér. Mi szurkolunk!

Közönségszavazást is rendez idén az Electrolux Design Lab a döntőbe jutott nyolc alkotó és koncepció között. Miklósi Ádám Sous-vide nevű munkája is esélyes – egy kattintást legalábbis mindenképp megér. Mi szavaztunk és szurkolunk!

Sous_vide_sejtes_fozorendszer_cikkep20130603-19838-1x7f80d.gallery

Miklósi Ádám munkáját a 14 országból beérkezett, 1300 pályamű közül választották a legjobb 8 koncepció közé. A döntős pályamunkákat, egy nemzetközi szakértőkből és designerekből álló zsűri értékeli majd szeptember 7-én, Londonban, a Business Design Centre-ben, a Room Home Intelligence konferencián. A Design Lab 2011 első díja 5 000 euró és egy hat hónapos, fizetett gyakornoki állás az Electrolux valamelyik globális terméktervező központjában. A második díj 3 000, a harmadik pedig 2 000 euró.

Miklósi Ádám munkáját, a Sous-vide sejtes főzőrendszert az egyre népszerűbbé váló lassú, alacsony hőfokon, vákuum alatt történő, magas páratartalmon való főzés, illetve párolás ihlette. A Sous-vide egészséges és ínycsiklandó ételeket készít el, előre meghatározott idő alatt. A készülékhez interneten, vagy okos-telefonon futtatható, személyre szabott alkalmazás is jár, amellyel akár egy hétre előre is megtervezhetjük a menüt, és segít a hozzávalók beszerzésében is.

A hozzávalók légmentesen lezárható, műanyag tasakokba kerülnek, majd a készülék vízfürdőben, előre meghatározott hőmérsékleten megfőzi azokat. Az étel a hagyományos főzéshez képest jóval lassabban (akár 72 órán keresztül is főhet), és alacsonyabb hőmérsékleten (jellemzően 60°C körüli hőmérsékleten) készül el. Ezzel a főzési móddal az ételek megőrzik eredeti állagukat, ásványi anyag- és vitamintartalmukat, ezáltal ízletesebbek és egészségesebbek lesznek.

design, pályázat, díj, electrolux design lab, 2011, miklósi ádám Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317