Logomain

Magyar pdf-magazin a szarajevói fesztiválra

By Kovács Dániel 2011. július 26. 09:53

szerk at hg dot hu

Egyedülálló rövidfilmes online magazint készített a Daazo.com – Európai Rövidfilmes Központ a most zajló Szarajevói Filmfesztivál kapcsán. A magyar fejlesztésű és működtetésű rövidfilmes portál magazinja többek közt a fesztivál rövidfilmes versenyprogramjának résztvevőit mutatja be, akik mind készítettek bele egy-egy rajzot is – beleértve a két magyar versenyzőt, Zomborácz Virágot és Till Atillát.

Egyedülálló rövidfilmes online magazint készített a Daazo.com – Európai Rövidfilmes Központ a most zajló Szarajevói Filmfesztivál kapcsán. A magyar fejlesztésű és működtetésű rövidfilmes portál magazinja többek közt a fesztivál rövidfilmes versenyprogramjának résztvevőit mutatja be, akik mind készítettek bele egy-egy rajzot is – beleértve a két magyar versenyzőt, Zomborácz Virágot és Till Attilát.

World of Shorts - the Sarajevo edition

A magazin emellett tartalmazza nyolc felkért román fotós munkáit, interjúkat a fesztivál főszervezőivel cikkeket a jelenlegi rövidfilmes trendekről, valamint megszólalnak benne a programok résztvevői, és Ujj-Mészáros Károly sikertörténetéből az is kiderül, hogy filmkészítőként milyen az élet Szarajevó után. A magazin célja, hogy bepillantást nyújtson a Szarajevói Filmfesztivál kulisszái mögé, és felhívja a figyelmet a filmipar sajnos sokszor elhanyagolt rövidfilmes szegmensére. A kiadvány Áprily Zoltán és Deák Dániel szerkesztésében, Cristina Groşan művészeti vezetésével készült el.

A Daazo.com az Európai Unió MEDIA programja által támogatott rövidfilmes közösségi weboldal filmkészítőknek és filmrajongóknak. A többezernyi kortárs rövidfilm bemutatása mellett fő célja, hogy olyan filmeket is a közönség elé tárjanak, amelyek a magyar és az egyetemes filmkultúra kiemelkedő, klasszikus darabjai. A Daazo.com-on ezenkívül rövidfilmes hírek, pályázati felhívások és fesztiválbeszámolók is találhatóak, és számos rövidfilm-filmversenynek is otthont ad a honlap. A Daazo Shortfilms letöltésével pedig már IPhone on, iPod-on és iPad-en is elérhetőek a Daazo.com honlapján található rövidfilmek, filmes háttérinformációk és egyéb rövidfilmes tartalmak, többek között az online magazin is.

design, film, magyarország, európa, pdf-magazin, cristina grosan Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317