Logomain

Egyre zöldebb a Lego

By ginterzsófi 2011. július 15. 11:21

szerk at hg dot hu

Mindenki kedvenc építőjátéka és a skandináv design ikonikus darabja - ez a Lego. A játékot gyártó dán cég - a GreenPeace kampányát követően - a közelmúltban bejelentette, hogy átalakítja a termékei csomagolását, és a jövőben jóval kevesebb, főleg újrahasznosított anyagokból készült csomagolást használnak majd.

A Legót, mindenki kedvenc építőjátékát és a skandináv design ikonikus darabját gyártó dán cég (a Greenpeace kampányát követően) a közelmúltban bejelentette, hogy átalakítja a termékei csomagolását, és a jövőben jóval kevesebb, főleg újrahasznosított anyagokból készült csomagolást használnak majd.

Lego320130603-19838-1l46kci.gallery

A Greenpeace néhány hónappal ezelőtt indította el a kampányát, amelyben felszólította a három legnagyobb játékgyártó céget, a Disneyt, a Mattelt és a Legót, hogy ne használjanak tovább a termékeik csomagolásához olyan kartonpapírt, amely Indonéziában kiirtott esőerdők fáiból készült. A Lego megvizsgálta a problémát, majd bejelentette, hogy csökkentik a termékeikhez használt csomagolóanyag mennyiségét, ami önmagában is hatalmas lépés. A cég emellett azt is elhatározta, hogy amennyiben lehetséges, csak újrahasznosított papírt fognak használni a jövőben, illetve minden esetben megbizonyosodnak majd arról, hogy az általuk vásárolt papír fenntartható, környezetbarát módon készült.

A játékok csomagolóanyagait gyártó cég, az APP (Asian Pulp and Paper) a Greenpeace szerint nagy mértékben hozzájárul az indonéziai esőerdők kiirtásához. A zöld szervezet egy korábbi kampányát követően a Mattel már nem vásárol az APP-től származó papírt, miután kiderült, hogy a Barbie-k csomagolása az évente több mint egymillió hektárnyit csökkenő esőerdők fáiból készültek, de a WalMart, a Staples, a Carre-Four és a Tesco is bojkottálja a céget. A Hasbro és a Disney ugyanakkor nem is reagált a Greenpeace javaslataira.

design, környezetvédelem, legó, lego Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317