Logomain

Lendületben a Hello Wood

By Kovács Dániel 2011. július 7. 15:45

szerk at hg dot hu

Zsúfolt első nappal indult az egyetemeket egyesítő kreatív fesztivál, a hg.hu videós beszámolóval tudósít.

Zsúfolt első nappal indult az egyetemeket egyesítő kreatív fesztivál. Videós beszámolóval tudósítunk a csórompusztai Hello Woodról.

Hw120130603-19838-1yh7lcm.gallery

Hello Wood 2011 - az első nap

Szerdán indult el a Hello Wood Fesztivál, ami a 2010-ben megrendezett faépítészeti alkotóhét felturbózott utódja. Kilenc hazai és határon túli egyetemről érkeztek résztvevők a Veszprém megyei Csórompusztára, ahol az előző hét DEMO Wood gyerektáborának eredményeként már egy kész alkotás, egy óriási elszabadult mókuskerék várta a hallgatókat és a csoportvezetőket.

Kezdésként a szervezők tartottak köszöntőt: az Újirány csoporttól Pozsár Péter, a MOME line - design műhelytől pedig Bakos Maxim tartott eligazítást. Az első nap az ismerkedéssel és a terep bejárásával telt, amelyben Pécsi Erika házigazda volt a fesztiválozók segítségére. Szó esett Csórom István várkapitányról, aki a földet Mátyás királytól kapta és elsőként fallal körülvett magtárat épített rá, valamint a közeli templom különleges tájolásáról, amelynek köszönhetően a naplemente után még percekig fényben fürdik a templom tornya.

Míg a tavalyi fesztiválon komoly diplomáciai feladatnak tűnt a csapatok beosztása, idén a partnerintézmények megnövekedett létszáma miatt a vegyes teamek villámgyorsan összeálltak. Nemcsak faépítészeti workshop szerepel a programban, az installációk építésével párhuzamosan a tipográfus csapatok egy-egy kilométer papírból dolgoznak és filmes csapatok forgatnak majd a helyszínen. Este, miután a csapatok belefáradtak az ötletelésbe, a magtár falára vetített filmmel, a Tits & Clits duó zenéivel és finom háziborral zárhatták a napot. Szemmel láthatólag mindenki türelmetlen, holnap reggel már a fűrészek, tollak, kamerák is előkerülnek és megkezdődik az önfeledt munka.

design, fa, pozsár péter, mome line, Csórompuszta, hello wood, hello wood 2011, bakos maxim Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317