Logomain

Ezzel repülne Európa 2050-ben

By Kovács Dániel 2011. június 20. 11:01

szerk at hg dot hu

Megdöbbentő koncepcióval népszerűsíti a repülést mint a jövő közlekedési eszközét az Airbus. Az Airbus 2050 hagyományos alakú repülőgép, de ez a legtöbb maradi, amit elmondhatunk róla. A transzparenssé tett géptestben ugyanis új osztályok, ülések, elfoglaltságok és funkciók kínálják magukat az utasoknak.

A jövő közlekedési eszközeként megdöbbentő koncepcióval népszerűsíti a repülést az Airbus, Európa legnagyobb repülőgépgyártó vállalata. Az Airbus 2050 hagyományos alakú repülőgép, de ez a legtöbb maradi, amit elmondhatunk róla. A transzparenssé tett géptestben ugyanis új osztályok, ülések, elfoglaltságok és funkciók kínálják magukat az utasoknak.

Airbus 2050

A koncepció szerint az utasok a géptest közepén elhelyezkedő, kör alakú terembe érkeznek, itt adják le a kézipoggyászt, amely automatikusan a választott székhez jut. A check-in ugyanitt zajlik, biometrikus leolvasó segítségével. Az automatizálás nagy mértékben kényelmesebbé teszi az utazást: a székek például az utas testének formájához alkalmazkodnak, a transzparens géptest pedig a kéz mozgását érzékelve árnyékol. A gép fűtéséhez az utasok testhőjét is hasznosítják.

A gép három alapvető utaszónára oszlik. Középen, a bejáratként is szolgáló kör alakú teremben különféle társasági funkciók közül lehet válogatni: a helyiség berendezhető bárként, konferenciateremként, de akár minigolfpályaként is. A gép hátsó részében a „smart tech” zóna helyezkeidk el, itt az utastérbe integrált csúcstechnológia, például a privát pop-up érintőképernyők segítik a munkát vagy a kapcsolattartást. A gép elülső részében „vitalizáló” ülések találhatóak, amelyek masszázzsal, aroma- és hangterápiával kényeztetik az utasokat. A koncepció leglátványosabb eleme a speciális anyagból készülő, igény esetén áttetszővé váló géptest. Bár a bemutató kisfilm nem teszi nyilvánvalóvá, az irányítófülke hiánya miatt a gép minden bizonnyal automatikus vezérlésű lenne. A pilóták helyén panorámafülke található, amely a géptestre vetített magyarázatokkal teszi értelmezhetővé a kilátást.

design, közlekedés, repülőgép, airbus, franciaország, francia design Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317