Logomain

A Krea bemutatja: Designgyár

By Séllei Lilla 2011. június 16. 13:28

szerk at hg dot hu

A Krea Kortárs Művészeti Iskola végzős tervezőgrafika, tervezőoperátor, enteriőrtervező, stylist és fotó szakos hallgatóinak diploma kiállítása június 10-én nyitotta meg kapuit a Gozsdu udvar kiállítótermében.

A Krea Kortárs Művészeti Iskola végzős tervezőgrafika, tervezőoperátor, enteriőrtervező, stylist és fotó szakos hallgatóinak diploma kiállítása június 10-én nyitotta meg kapuit a Gozsdu udvar kiállítótermében. A verniszázson a különleges hangulatú térben kiemelt szerepet kapott az egyedi látványvilágú catering, melynek kivitelezésében a KREA hallgatói segítettek. A nagy érdeklődésre való tekintettel a kiállítás meghosszabbított nyitvatartással 2011. június 19-ig megtekinthető.

Krea_designgyar_1_50020130603-19838-p3b6ze.gallery

A Krea iskola az idei tanév utolsó, de mégis legfontosabb megmozdulását, a diplomázó hallgatók kiállítását ünnepelte múlt pénteken a meghívott vendégekkel a Gozsdu egyik használaton kívüli pincehelységében. A vakolatlan téglafalak, a csupasz beton tartóoszlopok, a kezeletlen aljzat, a fedetlen vezetékek tökéletes kontrasztot alkottak a melegséget, otthonosságot árasztó catering styling-gal. Az egyedi tervezésű kínálótálak, a gipsz tálalóedények, a fa evőeszközök, a díszített üvegballonok, a fatörzsből metszett vágódeszkák, az egyedi vendégtálcák és a díszítő elemek mind a hallgatók kreativitását dícsérik.

Az enteriőrtervező szakos hallgatók irányítása és a koncepció megalkotása Matisz Aliz enteriőr-stylisthoz fűződik, aki magazinok fotózására, magán megrendelésekre és projektekre tervez belső tereket, emellett a Krea egyik oktatója és alapítója. A művészeti vezető megnyitó beszédében elmondta, hogy a koncepció szerint a terítéket az alapvető, és rusztikus hangulatvilágú élelmiszerekkel összhangban kívánták létrehozni. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy a catering tervezés legmeghatározóbb momentuma a tervezők közös részvétele az alkotás élményében. A karakteres, kézzel készített evő- és tálalóeszközök részben újrahasznosított tárgyakból készültek (üvegek, zöldséges ládák), a kellékeket jellemzően szabályzott és formában rétegzett felület díszítette (pl.gipsztálak, vendégtányérok, sajt és húsállványok), valamint több helyen is megjelent a csipkemotívum (vendégtányérok, vizes kancsók). Matisz Aliz irányítása alatt “több érzelmet a tárgyakba” jeligével őszinte termékek kerültek az asztalra a fortélyos szépség rejtett humorával.

A KREA Designgyár catering megalkotói:
Művészeti vezető: Matisz Aliz
Alkotók: Ádám Tamás, Bakos Katalin, Harmath Vera, Hernyes Szabina, Kiss Gergely, Molnár Zoltán, Somogyi Boglárka, Szabó Andrea, Szántó Zita, Ternovszky Zita, Tóth Katalin, Zlinszky Krisztina

Külön köszönet a Je Suis Belle-nek a felszolgálólányok és a hostessek ruháiért és Szabó Ottó képzőművésznek a Szódakakas, Szódatyúk és a Bevásárlókocsi műalkotások biztosításáért.

Helyszín: Gozsdu udvar kiállítóterem – C udvar (VII. Budapest, Király u. 13. - Dob u. 16., Cafe Viannal szemben)
Ingyenes belépés!
Megtekinthető: 2011. június 11-től június 19-ig.
Hétfő-szombat: 14-20h, vasárnap: 14-18h

design, divat, kiállítás, kiallitas, krea, program Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317