Logomain

Pénteken Design Meetup – Duna-különkiadás

By Kovács Dániel 2011. június 15. 09:12

szerk at hg dot hu

Június 24-én, pénteken újabb speciális rendezvénnyel jelentkezik a Budapest Design Meetup.

Június 24-én, pénteken újabb speciális rendezvénnyel jelentkezik a Budapest Design Meetup. A MOME line dunatéma-rendezvénysorozatának részeként a szórakoztató előadóest ezúttal a folyóra fókuszál, négy magyar, egy osztrák és egy francia főszereplővel. 

00220130603-19838-qra50x.gallery

The Budapest Design June Meetup - Danube Day Special

2011. június 24. péntek, 20:00. Helyszín: A38 kiállítótér, a Petőfi hídnál, Budapest

Az előadások témája:

Bárd Edit (Duna Múzeum) - környezeti nevelés a múzeumban
A folyó emlékei a környék és egész Magyarország történetéről mesélnek és segítenek megérteni, hogy a vízben vagy a parton lezajló változások hatása sokkal kiterjedtebb, mint azt elsőre gondolnánk. Az Esztergomban 2001 óta működő Duna Múzeum pedagógiai programja a fiatalok gondolkodásmódját szeretné alakítani, hogy az értékek védelme és a környezettudatosság minél több fiatal számára legyen fontos.

Tömör Miklós (VaLyó) - Duna tanösvény
A Város és Folyó csoport fiatal tagjainak és az általuk létrehozott Duna tanösvénynek egyaránt célja, hogy minél kézenfekvőbb eszközök felhasználásával közelebb hozzák az emberekhez a Dunát. “Szeretnénk, ha a város egy kapcsolódási pont lenne a vízhez, a természethez, ha az itt élők magukénak éreznék városukat és folyójukat, ha rákerülne az itt élők mentális térképére a Duna. Szeretnénk felülírni azt az képet, ami jelenleg a budapesti Dunaparton látható. Szeretnénk, ha az emberek tudnák használni a Dunát.”

Kobrizsa Ádám (MOME line) - Urban Space workshop
Mit lehet 10 nap alatt 40 fiatallal közösen tenni a Dunáért? - beszélni róla, megismerni, átérezni mit is jelent a nagy folyó a városnak és ötletes terveket készíteni. Mi a célja egy nemzetközi ifjúsági csereprogramnak? - a közös tanulás, egymás kultúrájának és nézőpontjának megértése, csapatban dolgozás és jó élményeket szerezni. Mi született az Urban Space Workshop 10 napja alatt? - új kapcsolatok, vegyes csapatok tervei és ötletei arra, hogy felhívjuk a figyelemet a Dunára és partjainak lehetőségeire.

Siposs Viktória (WWF) - a Szabadság-sziget rehabilitációja
A Szabadság-sziget megmentése azért különösen fontos, mert ma már a Dunán új szigetek nem alakulnak ki. A projekt helyreállítja a Duna mellékágat, a gátban futó ivóvízvezetéket meder alá helyezi és a gát megnyitásával szabad utat enged a Duna folyásának egykori ágában. Az így kialakuló értékes élőhely újra homokos-kavicsos medrű, lassabb folyású folyóág lesz, ahol nem csak a természeti értékek találnak megfelelő feltételeket, hanem a vízisport szakosztály is gyakorolhat, a gyerekek újra itt tanulhatnak úszni.

Michael Aschauer (A) - Duna-panoráma projekt
A Duna Panoráma Projekt a fotográfiai leképezés és térképészet egy kísérleti megközelítése. Célja a Dunapartok teljes panorámájának elkészítése digitális szkennelés segítségével, amely által Európa egy egyedi 'metszetét' kapjuk végeredményként. A panorámafotók speciális szoftverrel felszerelt kamerával készülnek, amelyet egy hajóhoz rögzítenek. Ezáltal teljesen egyedi leképezés és perspektíva jön létre. Mindemellett a felvételek GPS-koordinátákkal is meg vannak jelölve, így a panorámakép később további anyagokkal bővíthető.

Meglepetésvendég:

François Decoster (FR) - l'AUC architectes et urbanistes - a Szajna-part revitalizálása Párizsban és környékén
Párizs és környéke földrajzának és városképének alapvető formáló eleme a Szajna. Bár a folyópart hosszabb szakaszokon megtartotta természetes jellegét, mégis az egyik legfontosabb gazdasági és ipari fejlesztési célterület volt, melyhez kapcsolódóan gyárak, kikötők, erőművek, gyorsforgalmi utak és üzleti negyedek (amilyen a La Defense is) épültek. A Szajna-menti városok az utóbbi időben igyekeznek olyan új városi fejlesztéseket kezdeményezni, amely a folyót újraértelmezi. Ha ezeket a projekteket valamilyen módon koordinálnánk, a hasznot hajtó terekből progresszív meta-közösségi terek jöhetnének létre a metropolisz szintjén, annak teljes lakossága számára.

design, duna, design meetup, mome line Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317