Logomain

Matchbox verseny tárgyalás közben

By Séllei Lilla 2011. június 3. 12:28

szerk at hg dot hu

Modern városi lét, ötlet, innováció: megnyitották harmadik budapesti coworking irodájukat a Klementz nővérek.

Modern városi lét, ötlet, innováció: megnyitották harmadik budapesti coworking irodájukat a Klementz nővérek. „Városi Piknik” keretében csapatversenyek és Felsmann István tárlata várta a fantáziadúsan berendezett Sas utcai irodába látogató gyermeklelkű felnőtteket.

Loffice_1_50020130603-19838-14qb5h9.gallery

Krétafal, babzsák-fotelek és tollaslabda pálya: nem épp megszokott tartozékai egy irodatérnek. Kivéve, ha a LOFFICE-ról, az alternatív közösségi irodahálózatról van szó. A testvérek által vezetett vállalkozás két hatodik kerületi egysége (a Paulay Ede utcai hatszintes LOFFICE Coworking és a Király utcai hangulatos bérházban kialakított LOFFICE Mini) mellett most a patinás ötödik kerületi banknegyedben, a Bazilika közvetlen közelében, a Sas utca 14. szám alatt nyitotta meg legújabb irodáját és rendezvényterét. A zöld szemléletű, tudatos energiafelhasználással kialakított, ugyanakkor szofisztikált design megoldásairól híres közösségi irodaterek mindössze két év alatt Budapest legfelkapottabb munkaállomásaivá nőtték ki magukat.

„Az embereknek elegük van abból, hogy hajszoltak, hogy folyamatosan magas szinten kell teljesíteniük és, hogy napi tíz órában versenyeznek, pihenés nélkül. Szükség van néhány olyan helyre, ahol nem csupán dolgozni, hanem ezzel egyidőben kikapcsolódni is tudnak. A munka közbeni pihenés nem időpocsékolás, hiszen erővel tölti fel az embert és felszabadítja a kreativitását. Sas utcai irodánkban ezért egy olyan inspiratív munkakörnyezetet alakítottunk ki, amely funkcionális, de játékos is” - mondja Klementz Kata hozzátéve, hogy a dizájn kialakításakor egyfajta „felnőtt-játszótér” képe inspirálta őket. Ahogyan az már számtalan ergonómiailag tudatos nemzetközi vállalkozás irodakultúráján látszik, a munkatársak akkor tudnak a leghatékonyabban kreatív munkát végezni, ha azt a munkahelyi környezet is segíti. Többek között ez sarkallta a Ludwig Múzeum ACAX irodáját is arra, hogy csapatát ide helyezze át. De nem csupán a vállalati munka lehet kötetlenebb, a kezdő vállalkozók lelkesedése is könnyebben fenntartható.

A Sas utcai iroda tehát igazi felfrissülést ad a banknegyed klasszikus irodaházainak tövében. A belső tereket – ahogyan a korábbi LOFFICE irodákét és a rövidesen nyíló bécsi fiókirodáét is – a Szupernova Design Group - Szabó Gábor és Szkladányi György enteriőr dizájnerek tervezték. A vezérelvek itt is a recycling (újrahasznosítás), a hatékonyság és fenntarthatóság voltak.

A megnyitón LEGO építés, piknik kosárba dobó és matchbox gyorsasági verseny fogadta a vendégeket.

A csaknem 300 m2 alapterületű irodában egy 50 fő befogadására alkalmas, 80 m2-es rendezvénytér, illetve egy 15 m2 alapterületű tárgyaló is található. Az iroda játékosan kreatív, outdoor szellemiségű belső terei műfüves padlóval csalogatnak egy kis munkaközi lazításra. A „beltéri pázsit” a bejárati ajtó feliratán, illetve a belső udvar 60 m2-es burkolatán is visszaköszön.

A tárgyaló és a rendezvénytér ajtaját, valamint a falfelületek nagy részét a padlótól a plafonig krétafallá alakították, így az aktív brainstormingok alkalmával flipchartként, a köztes időkben pedig játékos üzenetek felületeiként használják. A tárgyaló szigorúságát a gyerekszobák kedvelt „Tesz-vesz” városa oldja fel a padlón, míg a plafonon felhőket imitáló habkarton-csillár jelzi a szabadon szárnyaló gondolatok határtalan terét.

Az álmennyezetet – patchwork jelleggel – az egész irodában újrahasznosított reklámmolinók díszítik és a falakon is sok helyen keretre kifeszített ponyvákat látunk. Itt-ott feltűnik egy tíz évvel ezelőtti Sziget molinó, a Pet Shop Boys, a Chemical Brothers vagy éppen a Kispál és a Borz neve. A lounge részben az asztalok lazúrozott zsaludeszkákból, cseréplécekből és gerendákból készültek, így erősítve a természetes hangulatot némi skandináv esszeciával fűszerezve. A térben helyet kapnak még az ugyancsak organikus elvek mentén készülő színes, kényelmes Blup babzsákfotelek.

A LOFFICE enteriőrök hagyományát követve, ebben az irodatérben is találkozik az ergonomikus munkahelyi design a bolhapiacon vadászott elemekkel és a legfrissebb kortárs képzőművészeti alkotásokkal. A lounge asztalán például egy régiségpiacon talált trójai faló díszeleg, az egyik irodatér mennyezetén pedig üveghal-csillár köszön vissza. Az elavult neonlámpák borítását olyan együttesek audio-kazettáival oldották meg, mint az Alphaville, a Club Sandwitch, a TNT vagy a Nirvana.

A városi piknik hangulatát idéző, műfűvel borított rendezvényterem coworking tér is egyben, amely alakítható térelemeivel és mobil térelválasztóival az aktuális igényeknek megfelelően formálható. Falait a Suppré-Neopaint csapat hatalmas graffiti munkája borítja. Az étkezőben és a néhány fős kisebb irodák (ún. coworking stúdiók) falain Murányi Kristóf grafikái láthatók, a megnyitóval egy időben pedig a LOFFICE BAH 2011 programjához kapcsolódóan Felsmann István lego absztrakt reliefjeiből nyílt kiállítás „5-től 120-ig” címmel.

design, iroda, loffice, közösségi iroda Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317