Logomain

Világító ruhák saját kezűleg

By Séllei Lilla 2011. május 31. 14:42

szerk at hg dot hu

Anastasiaradevich_vilagito_cipo_2_50020130603-19838-1bkr3kb.gallery

Anastasia Radevich világító topánja

Intelligens_50020130603-19838-1myvhwj.gallery

Intelligens Textilek Workshop_500

P5196308_200020130603-19838-gwhma7.gallery

Intelligens Textilek Workshop - kellékek_500

Intelligens_24020130603-19838-1nolre1.gallery

Intelligens Textilek Workshop_240

Intelligesn_textilek_24020130603-19838-i7ty4l.gallery

Intelligens Textilek Workshop_240

Egy futurisztikus, világító ruhát sem nehezebb elkészíteni, mint egy krémest - június 19-én a Goubán bebizonyítjuk!

Az intelligens textilek az újdonság erejével hatnak. Nem véletlenül, hiszen a divatiparnak ez egy olyan friss, új ága, aminek még rendes meghatározása sincsen. Egy interjú kapcsán rendesen körbe is jártuk ez a bonyolult területet, bemutattuk az intelligens textilek legkülönbözőbb fajtáit. Pár héttel ezelőtt pedig azon kezdtünk el gondolkodni, hogy a szívügyünknek tekintett témát, hogy is lehetne közelebb vinni a hétköznapi divathoz, így született meg az Intelligens Textilek Workshop ötlete.

Szeretnénk ezzel a workshop-sorozattal bebizonyítani, hogy az okos ruhák és varázskabátok sokkal közelebb állnak a mindennapjainkhoz, és nemcsak a sci-fi filmekből hozhatunk példát rájuk. A kézműves foglalkozások mintájára szervezett délutánokon bárki elkészítheti saját fantasztikus filmbe illő öltözékét. A nők nem szívesen nyúlnak a műhelyekben található szerszámokhoz, mert tévesen úgy vélik nem tudnák őket kezelni. Szeretnénk megmutatni, hogy intelligens textilt sem nehezebb csinálni, mint egy bonyolultabb krémest.

Az első workshopot június 19. délután kettő és négy óra között tartjuk a Goubán. Témájául pedig mi mást is választhattunk volna, mint a világító ruhákat, amik már meghódították a színpadot és a vörös szőnyeget is. A világító ruhaköltemények Katy Perry vagy Rihanna színpadi látványvilágához éppen úgy hozzátartoznak, mint például a Rodarte tervezőpárosának divatbemutatóihoz.

:image_71891
kép: anastasiaradevich.com

A résztvevőknek a ledes technológiában rejlő lehetőségeket szeretnénk bemutatni, azt hogy milyen egyszerű is egy-egy ilyen darab elkészítése. A workshopok létszáma limitált, ezért előzetes regisztráció szükséges. A 2500 forintos részvételi díj fedezi az alapanyagköltségeket, kivéve azt a ruhát, kiegészítőt, amibe a ledek bevarrásra kerülnek majd, arról minden résztvevőnek magának kell gondoskodnia. Az egyszerű esztétikai funkció miatt ledekkel felszerelt ruhák mellett a résztvevők készíthetnek például kivilágított biciklis táskát is, aminek köszönhetően az éjszaka tekerők még jobban láthatóvá válnak. A lehetőségek száma tehát végtelen. Azon túl, hogy a workshopon a technológiai rész megvalósításában segítséget nyújtunk, hagyjuk szárnyalni a jelenlévők kreativitását is. Az elkészült világító ruhadarab mellett minden workshopra jelentkezőt egy hg.hu Style kitűzővel ajándékozunk meg. Izgalmas kísérletnek ígérkezik hát a június 19. workshop, ahol kiderül, hogy a képen lévő sok-sok eszköz pontosan mire is való.

:image_75981
Kellékek; fotó: Terray István

A hg.hu Style workshopjával egy időben a csinaldmeg.hu csapata is részt vesz a Goubán ugyanezzel a témával. A csinaldmeg.hu szakembereinek segítségével ledes kiegészítők készülnek majd. Erről bővebben a csinaldmeg.hu weboldalon és az oldal Facebookján lehet informálódni.

Helyszín: Gouba Bazaar (Gozsdu udvar)
Időpont: 2011. június 19. 14 órától 16 óráig
Részvételi díj: 2500 forint
Előzetes regisztráció és információ: sellei.lilla(kukac)ombrello.hu
Az esemény a Facebookon itt!

divat, workshop, program, intelligens textilek, gouba Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317