Logomain

Magyar fehérnemű a berlini divathéten

By Séllei Lilla 2011. május 11. 14:10

szerk at hg dot hu

A Krea-ban végzett divattervező, Bódis Boglárka képviseli hazánkat a Triumph fehérneműtervező versenyének berlini döntőjén.

Fehérneműt tervezni még a legnagyobb divattervezőknek is óriási kihívás, hiszen ennek az aprócska ruhadarabnak az öltözék többi részénél sokkal inkább meg kell felelnie a fukcionális és esztétikai elvárásoknak. Nem volt tehát könnyű dolguk az ifjú, pályakezdő Divatkreátoroknak, amikor a Triumph éves fehérneműtervezői versenyére kellett alkotniuk. Az ifjú titánok mégis gond nélkül vették az akadályt, a Krea növendékei pedig a legjobbak között végeztek.

Az_elso_haromtriumph_19520130603-19838-l80rf.gallery

Ahogy a másik 36 országban, úgy Magyarországon is hazai szakmai zsűri előtt kellett bizonyítaniuk a versenyzőnek. A szakmai zsűrit Andó Ildikó, Léber Barbara, Konsánszky Dóra és Orosz Barbara alkotta. A tét nem volt kicsi, hiszen az országok legjobbjai Berlinben mérettetnek meg a berlini divathét nyitóestjén. Ez a verseny jelentős ugródeszka lehet a fiatal divattervezők karrierjében, hiszen a pénzjutalmon kívül nemzetközi elismerést is hozhat.

A Coinban megrendezett döntő során először a modellek vonultak fel a fehérneműkreációkban, amelyekről később a tervezők beszéltek a zsűrinek. Az első és második helyezett designer a Krea Kortárs Művészeti Iskola növendéke. A magyarországi fordulót Bódis Boglárka nyerte, a második Kerényi Virág, míg a dobogó legalsó fokán Kósa Annamária végzett.

divat, divathét, pályázat, berlin, magyar divat, fehérnemű, divatkreátor Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317