Logomain

A profi divatbemutató iskolapéldája

By Séllei Lilla 2011. május 6. 15:27

szerk at hg dot hu

Az F&F divatmárka csütörtök este mutatta be 2011/2012-es ősz-téli kollekcióját, és a gyűjtemény mellé alkotott show minden magyar, divatbemutatót rendező előtt követendő példaként állhat.

Nem is olyan régen a Budapest Looks megrendezése kapcsán merengtünk el a magyar divatvilág eseményein, azok hiányosságain és pozitív jellemzőin. Az F&F divatmárka csütörtök este mutatta be 2011/2012-es ősz-téli kollekcióját, és a gyűjtemény mellé alkotott show minden magyar, divatbemutatót rendező előtt követendő példaként állhat.

F_f_bemutato20130603-19838-13rqf6w.gallery

A magyar divatban nincs egységesség, nincs egy rendszer, ami irányítaná a szezonális körforgást, éppen ezért számos kisebb és nagyobbacska rendezvény próbálja meg befedni azt az űrt, amit a rendes divathét helyén tátong. A bemutatók sokszor az anyagi támogatás hiányán vagy éppen a hozzá nem értés miatt csúsznak el. A kisebb szalonokban rendezett, szűk körű bemutatók szervezésében már kitűnőek a hazai szakemberek, viszont már a nagyobb eseményekben kevésbé.

Mentségükre legyen mondva, túl sok példa sem áll a magyar szervezők előtt, hiszen a nagy márkák nem mutatják be itthon gyűjteményeiket. Kivéve az angol F&F divatmárkát, ami évről-évre hatalmas show-val ejti ámulatba a közönséget. Az Angliában megálmodott divatbemutató idén is hatalmas stábbal, monumentális díszletekkel indult európai körútjára, melynek első állomása Budapest volt. A kollekció ezután még Prágában, Varsóban és Isztambulban is bemutatkozik.

Az F&F show kapcsán senki nem gondoljon holmi plázákban rendezendő, inkább táncos cirkuszi előadásokra hasonlító eseményre. A F&F divatesemények sokkal inkább egy jól átgondolt koncepció köré épülő profi látványelemekkel és hangtechnikával tarkított bemutató. Így volt ez a most prezentált kollekció esetében is: egyszerű, de még precíz odafigyelést igénylő koreográfia, gyönyörű és vérprofi modellek, átgondolt dekoráció.

Ahogyan a gyűjteményhez kapcsolódó kiadvány, úgy a show is Párizsba, a divat fővárosába kalauzolta a nézőket. A francia életérzést pedig nemcsak a romantikus díszlet, hanem a ruhák is sugallták, hiszen minden egyes darab eleganciáról, letisztultságról árulkodott klasszikus vonalvezetésének köszönhetően.

divat, divatbemutató, 2011/2012 ősz-tél Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317