Logomain

Joost Swarte képregényművész kiállítása

By Séllei Lilla 2011. május 6. 13:45

szerk at hg dot hu

A Paulay Ede utcai közösségi munkatér újabb kiállításmegnyitóval várta az érdeklődőket, amelyet Robert Milders, holland nagykövet és Leo Linscheer, kulturális attasé nyitott meg.

A Paulay Ede utcai közösségi munkatér újabb kiállításmegnyitóval várta az érdeklődőket, amelyet Robert Milders, holland nagykövet és Leo Linscheer, kulturális attasé nyitott meg. A művész számtalan kiállítása közül most először került előtérbe grafikai és tipográfiai munkássága.

Dsc0004120130603-19838-1lcsn7v.gallery

Az 1947-ben született Joost Swarte a holland képregényművészet egyik legnagyobb alakja, a ligne claire vagy tiszta vonal zsánerének egyik legprominensebb képviselője a Tintin figuráját megalkotó Hergé után. Swarte képregényeiben a klasszikus belga történetmesélés lehelletnyi szürrealitással párosulva lényegül át.

A Loffice-ban megrendezett tárlat az első alkalom arra, hogy a hazai közönség közvetlenül találkozzon a sokoldalú művész munkáival. A kiállítást Robert Milders, holland nagykövet és Leo Linscheer, kulturális attasé nyitotta meg. Ezen alkalomból maga a művész is Budapestre látogatott feleségével New York-ból, valamint Jan Kees Schelvis, a tárlat holland kurátora és Halmos Ádám, a Magyar Képregény Szövetség elnöke is jelen volt az eseményen. A különleges installációk nyitott könyvekhez hasonlító megjelenítése nemcsak a kiállítás átláthatóságát, hanem a résztvevők aktivitását és érdeklődését is fokozta.

Swarte a kiállításról elmondta: „Rengeteg energiát fektetek abba, hogy a képeket a végletekig egyszerűsítsem, elérve azok lényegéhez. Számomra ez a fontos, és ezt a kiállítás is hűen tükrözi majd.” A Budapesten bemutatott anyag nemcsak a képregényeire helyezi a hangsúlyt, hanem a tipográfiára – logókra, ikonokra, plakátokra és könyvekre – is, amelyek mind Swarte jellegzetes stílusát képviselik. Az egyedi kiállítási technikával bemutatott tárlat május 28-ig a Paulay Ede 55. szám alatt tekinthető meg.

A holland művész képeit április 29. és május 28. között tekinthetik meg az érdeklődők

design, grafika, kiállítás, kiallitas, képregény Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317