Logomain

Lecserélte betűit a Nokia

By Kovács Dániel 2011. április 7. 10:45

szerk at hg dot hu

A finn kommunikációs óriás a vállalati arculat megújításának részeként búcsút int régi az eszközein használt Nokia Sans betűtípusnak. Helyette a svájci Bruno Maag által kidolgozott új tipót, a Nokia Pure-t használják majd. <br/>

A finn kommunikációs óriás a vállalati arculat megújításának részeként búcsút int régi az eszközein használt Nokia Sans betűtípusnak. Helyette a svájci Bruno Maag által kidolgozott új tipót, a Nokia Pure-t használják majd.

Nokiapure420130603-19838-1obm7wk.gallery

PureReversal - a Nokia új betűtípusa

Az új betűtípus a cég szándékai szerint „a forma tisztaságát” ünnepli, a kézírás természetes, kalligrafikus formáira is utalva. A Light (vékony), Regular (normál) és Bold (félkövér) formában is elérhető Nokia Pure betűi a cég szerint könnyebben felismerhetőek, különösen képernyőn. Bevezetésével a tervek szerint könnyebb lesz majd az egyes nemzeti ábécék között is váltani, ami egy, a Nokiához hasonló nemzetközi márkának nem utolsó szempont. PureReversal címmel a betűtípushoz kisfilmet is készített a Build.

A tervező, Bruno Maag 1962-ben született Svájcban. A vezető svájci napilapnál, a Tages Anzeigernél töltött gyakornoki idő alatt szeretett bele a betűk világába, majd Bázelben tanult tipográfiát. Gyakorlatát a Monotype-nál szerezte Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban, ahol többek között a New Yorkernek dolgozott. 1991-ben hozta létre partnerével a Dalton Maag stúdiót, amely mára a világ egyik vezető tipográfiai műhelye, olyan ügyfelekkel, mint a Toyota, a Burberry vagy a Puma. Egyik specialitásuk a nem latin betűtípusok, így az arab, a cirill vagy a görög fontok.

design, grafikai design, Svájc, tipográfia, finnország, betű, nokia, bruno maag, dalton maag Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317