Logomain

Pályakezdő képzőművészeti seregszemle a LOFFICE-ban

By Séllei Lilla 2011. március 30. 11:33

szerk at hg dot hu

Április 19-én a LOFFICE által szervezett Portfolio Review zsűri-eseményével indul útjára az immáron hatodszor megrendezett Portfolio Points kiállítássorozat.

Április 19-én a LOFFICE által szervezett Portfolio Review zsűri-eseményével indul útjára az immáron hatodszor megrendezett Portfolio Points kiállítássorozat. A főváros (és idén másodszor Pécs) egyik legmeghatározóbb tavaszi kulteseménye a kortárs művészet tereit a legfontosabb urbánus találkozási pontokhoz kapcsolja, amikor hagyományaihoz híven galériák és alkotóműhelyek mellett kávéházakban, mozikban, concept store-okban és kultkocsmákban szervez kiállításokat. Az április 19-e és 24-e között megrendezett Portfolio Points ideje alatt a fővárosban hatvan, Pécsett pedig több mint tíz helyszínen nyílnak kortárs művészeti kiállítások, melyek során a pezsgő, fiatal művészet meghódítja a legfontosabb városi tereket.

Szurcsikerika20130603-19838-5h2tmq.gallery

A LOFFICE coworking iroda művészeti menedzsmentje, a tavaly elindított nagy sikerű Bring the Art Home (BAH) programjának nyitóeseményével csatlakozik a kiállításdömpinghez. A Portfolio Review névre keresztelt nagyszabású kiállításmegnyitó során a szakmai zsűri 53 művész mintegy 1500 alkotást számláló pályázati anyagából válogatja ki azokat a fiatal, pályakezdő művészeket, akiknek munkái a BAH során nagy presztizsű hazai vállalatok falaira kerülhetnek. A BAH vándorkiállítás-programja lehetőséget biztosít arra, hogy a tehetséges fiatal művészek közvetlen kapcsolatba kerülhessenek potenciális gyűjtőikkel, miközben a kortárs gyűjteményeiket kialakító vállalatok professzionális támogatást kapnak a valódi értéket képviselő munkák megismeréséhez.

A két program szervezőinek közös célja a fiatal képzőművészet támogatása az urbánus közösségi színterek és a nagyvállalati szektor figyelmének párhuzamos felkeltésével – éppen ezért jelen együttműködésük számos kreatív, hosszú távú művészeti projekt megvalósulása mentén is folytatódik majd.

A LOFFICE-ban április 19-én megrendezett Portfolio Review háziasszonya és egyik zsűritagja Winkler Nóra, kulturális műsorvezető, az Art Magazin munkatársa. Mellette, a szakmai zsűri tagja lesz Aknai Katalin, művészettörténész, az MTA Művészettörténeti Kutató Intézetének munkatársa, Fenyvesi Áron, a Trafó Kortárs Művészetek Házának galériavezetője valamint Nemes Attila, kurátor, a Fictionlab és Kitchen Budapest munkatársa.

A Portfolio Review a LOFFICE nagyszabású művészeti nyitóprogramjának része, melynek során április 19-én csaknem az egész ház egyetlen hatalmas kiállítótérré változik. Az épület három szintjén a következő három tárlat nyílik meg:

LOFFICE rendezvénytér

Portfolio Review művészek kiállítása: az 53 beérkezett művészi portfólió közül az előzsűrizettek 1-1 alkotással, a többiek pedig portfólióikkal képviseltetik magukat.

LOFFICE coworking-tér

Megnyílik a BAH 2010 művészeinek csoportos tárlata – Gyarmati Zsolt, Király András, Murányi Kristóf, Szabó Gábor, Szunyoghy Viktória.

LOFFICE 2. emelet – CEWI: Horváth Judit tárlata

Zene: theyellowbusexperience, Matzaa & U'dyt, DJ Rare (live), Dj BaBa, Curtis aka Dentist

Catering: Tabáni Terasz & Central European Wine Institute

design, program Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317