Logomain

Design és Innováció Konferencia 2011

By Séllei Lilla 2011. március 26. 10:35

szerk at hg dot hu

A design, a formatervezés egyre nagyobb szerepet kap, egyre inkább befolyásolja mindennek az eladhatóságát, így a vállalkozás sikerét is, nem véletlen tehát, hogy idén is megrendezik a Design és Innováció Konferenciát.

A design, a formatervezés egyre nagyobb szerepet kap, egyre inkább befolyásolja mindennek az eladhatóságát, így a vállalkozás sikerét is, nem véletlen tehát, hogy idén is megrendezik a Design és Innováció Konferenciát. Az eseményen különböző területről érkező szakemberek arról folytatnak párbeszédet, hogy mekkora szerepe is van a designnak a sikerben. A design élet meghatározó gondolkodói mellett megszólalnak a helyi vállalkozásfejlesztés szakértői is, és nem utolsó sorban a konferencia vendége lesz az elismert brit jövőkutató, Hardin Tibbs is. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Design_es_innovacio_50020130603-19838-1aykxg3.gallery

„Napjainkban az innováció fogalma egyre bővül, ma már beszélhetünk termék, eljárás, marketing és szervezeti innovációról is. Úgy is mondhatnánk, hogy az innovativitás a felhasználói értéket célzó kreativitás. A hazai és nemzetközi szakértők előadásaival szeretnénk a vállalkozásokat versenyképességük növelésére motiválni“ - mondta el Lakó Sándor, a konferencia főszervezője, a Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás Gazdaságfejlesztési Csoportjának vezetője.

Való igaz, hogy az elmúlt években a design szerepe jelentős mértékben nőtt. Itthon is felnőtt egy generáció, akinek igénye a formatervezett tárgyak iránt egyre csak nő. Ennek a generációnak a design már nem csupán esztétikai többletként fontos, hanem funkcionalitással is bír. Kutatások bizonyítják, hogy azok a vállalkozások, amelyek hangsúlyt fektetnek a designra, sikeresebbek. Bár Európa egyre kevesebb területen globális vezető, a design területén jelentős kulturális tartalékkal rendelkezik.

A design iránt érdeklődők számára különösen érdekes lehet Hardin Tibbs előadása, hiszen a brit jövőkutató tanulmányait a design területén végezte. A konferencia a magas szintű tájékoztatáson kívül kapcsolatépítésre is lehetőséget kínál a vállalkozók, cégvezetők és vállalkozni vágyó fiatalok számára. Az angol jövőkutató mellett Lenkei Balázs, Varga Csaba, Seres Erik, Baranyi Péter, Barcza Dániel, Lakó Sándor is az előadók között van, de az olyan design témakörében jelentős intézmények is képviseltetik magukat, mint a MOME Design Intézete, az Újvidéki Egyetem, a Kitchen Budapest és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

Időpont: 2011. március 31.
Helyszín: Kecskemét, Tudomány és Technika Háza
A részvétel előzetes regisztráció esetén INGYENES!
Részletes program és regisztráció: www.designesinnovacio.hu

design, konferencia, program, kecskemét Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317