Logomain

Magyar iskolás tervezi a Google logót

By Séllei Lilla 2011. március 16. 11:35

szerk at hg dot hu

Budapest, 2011. március 16. - A Google Magyarország „Doodle 4 Google - Nekem Magyarország...” címmel rajzpályázatot hirdet általános és középiskolás diákok számára.

A Google Magyarország „Doodle 4 Google - Nekem Magyarország...” címmel rajzpályázatot hirdet általános és középiskolás diákok
számára. A győztes rajz a hivatalos tanév utolsó napján, június 15-én jelenik majd meg a google.hu oldalon, a Google hivatalos logója helyén.

Nekem Magyarország...

A Google számos területen igyekszik a kultúrát közelebb hozni az internethasználókhoz. A kezdeményezés egyik izgalmas részeként a cég gyakran emlékezik meg jeles évfordulókról, személyekről, eseményekről a Google logó átalakításával, és egyre gyakrabban készülnek magyar vonatkozású doodle-ök is. Most a mi iskolásainkon a sor, hogy megtervezzék saját logó változatukat, ami bemutatja, hogy mit jelent számukra Magyarország.

Az első hazai „Doodle 4 Google” verseny témája – „Nekem Magyarország...” - remélhetőleg olyan, amiről mindenkinek van véleménye, így minél több diákot motivál arra, hogy ceruzát, filctollat vagy zsírkrétát ragadjon. A címben szereplő befejezetlen mondat remek lehetőség a versenyen induló diákok számára, hogy kifejezzék, mit jelent nekik Magyarország, akár a sport, a művészet, a történelem vagy a tudomány területéről merítve ihletet.

A versenyre négy korcsoportban lehet nevezni. A döntőbe egy neves személyiségekből álló, szakmai zsűri által legjobbnak ítélt 15-15 rajz jut, melyek közül a korcsoport- győzteseket és az országos győztest internetes szavazással választjuk ki. Az összességében legtöbb szavazatot kapott rajz 2011. június 15-én, a hivatalos tanév utolsó napján egy teljes napig látható lesz a Google magyarországi főoldalán.

A korcsoport-győztesek mindezen felül egy-egy laptoppal lesznek gazdagabbak, illetve gondviselőjükkel együtt elutazhatnak a Google európai fejlesztő központjába, Zürichbe. Az országos győztes iskolája 1 millió Ft támogatásban részesül. Az eredményeket június 14-én egy díjátadó rendezvényen teszik közzé, ahol a döntőbe jutott pályázók és barátaik, szüleik, tanáraik vehetnek majd részt.

A versenyen nem csak a pályázók nyerhetnek, hiszen a Google minden érvényes beküldött rajz után 1000 forinttal támogatja a Bátor Tábor Alapítványt, mely ingyenes élményterápiás táborokat szervez súlyos, krónikus betegséggel élő gyermekek és családjaik számára. Ez várakozásaink szerint és a beérkezett pályamunkák számának függvényében fedezi a nyári szezonban a programot megvalósító önkéntesek felkészítésének, képzésének költségét, valamint a táborban a gyerekek által felhasznált eszközöket az arcfestéktől a színes papírokon át a nyílvesszőkig. Ezzel a rajzoló gyerekek és a Google 480 súlyosan beteg gyerek gyógyulását segíti. Az alapítvány egyik táborozója szerint „a Bátor Tábor egy olyan gép, amibe bedobják a gyereket betegen, fáradtan, és egy sokkal vidámabb, egészségesebb, élményekkel telibb gyerek jön ki."

A verseny szakmai partnere a Műcsarnok, melynek igazgatója, Gulyás Gábor a projekt kapcsán így nyilatkozott: „Nemrég olvastam egy statisztikában, hogy manapság ötször annyi információval találkozik egy tizenéves fiatal, mint amennyi az én generációm tagjaihoz eljutott a nyolcvanas években. Ha így van, az sok más mellett azt is jelenti, hogy az egyediség, a különbözőség megjelenítése fontosabb, mint korábban bármikor. Ez a kezdeményezés azért is tetszik nekem, mert lehetőséget ad a gyerekeknek, hogy megmutassák: hiába a média és a közösségi portálok uniformizáló hatása, az önálló gondolkodás és az önkifejezés képessége mindig utat találhat magának.”

A versenyre beérkező pályázatokat a következő zsűritagok bírálják el:
Balázs Áron – grafikus
Boros Lajos - a Bumeráng műsorvezetője, képzőművész
Gulyás Gábor - a Műcsarnok igazgatója
Oroszlán Szonja – színésznő

További információ a www.google.hu/d4g oldalon.

design, pályázat, google Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317