Logomain

Fürdőruhából koktélruha

By Séllei Lilla 2011. március 7. 14:37

szerk at hg dot hu

A From Somewhere és a Speedo közös kollekcióval jelentkezik, a gyűjteményben az úszódressz-márka Pekingi olimpián betiltott fürdőruháiból készült estélyik és koktélruhák találhatóak meg.

Hihetetlen: azzal ellentétben, hogy nálunk még csak most kezd gyökeret verni a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás filozófiája, addig Angliában már 14 éve működik egy ruhák újrahasznosításával foglalkozó cég, a From Somewhere. A From Somewhere most a Speedóval közösen készített kollekciójával miatt került reflektorfénybe, a gyűjteményben az úszódressz-márka Pekingi olimpián betiltott fürdőruháikból készült estélyik és koktélruhák találhatóak.

Barbie-dress-speedo_50020130603-19838-1adtaxi.gallery

kép: speedo.com

A ruhák egytől egyig a pekingi olimpia során betiltott Speedo LZR Racer Suit nevű dresszükből készültek, amiből a tilalom miatt hatalmas raktárkészlet maradt a gyártón. Az öltözékek stílusukat tekintve nagyon sokszínűek, van olyan, amit például az ötvenes évek ihlettek, és van olyan is, ami nem kevesebb mint 60 darab fürdőruha újrahasznosításával született meg.

Az egész kollekció az angol Klíma hét során, március 21-én debütál, akkortól lehet majd kapni a Selfridges üzleteiben. Az online vásárlással egészen április 21-ig, a Föld Napjáig várni kell, ugyanis a termékek csak akkortól lesznek elérhetőek a yoox.com oldalán a Yooxygen menüpont alatt.

A From Somewhere nevű márka egyébként 1997 óta létezik, londoni üzletükben azóta árusítják luxusmárkák és nagy cégek feleslegessé vált ruháinak újrahasznosításával készülő szezonális gyűjteményeiket. A From Somewhere két tervezője Orsola de Castro és Filippo Ricchi, akiknek már a londoni fashion weeken is volt lehetőségük bemutatkozni. A márka korábban már dolgozott együtt a Tescoval, de készítettel ruhát Colin Firth feleségének, Livia Firth-nek is a 82. Oscar gálára, valamint Suzy Menkes meghívására egy szakmai vitán is részt vettek. Amikor 1997-ben elindult a márka még senki sem beszélt újrahasznosításról, főleg nem a divatban, de a vintage darabok már akkoriban is nagy népszerűségnek örvendtek. A márka a vintage ruhák átalakításával kezdett foglalkozni, majd rájöttek hatalmas problémát jelent a cégeknek a rajtuk maradt ruhamennyiség, amit a divat változása miatt képtelenek eladni a következő szezonban.

Korábban 200 darab betiltott Speedo modell felhasználásával hozott létre diákok egy csoport egy futurisztikus pavilont a londoni építészeti fesztivál során. A pavilonról bővebb információ itt található.

divat, újrahasznosítás, kollekció, 2011 tavasz-nyár, fürdőruha, speedo, from smoewhere Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317