Logomain

Dior, Galliano, botrány

By Séllei Lilla 2011. február 28. 11:51

szerk at hg dot hu

A hírek szerint John Galliano egy italozó este során antiszemita és rasszista kifejezéseket használt, amikor is szóváltásba keveredett egy szintén a teraszon italozó párral.

A hír már pénteken végigsöpört az interneten, a különböző divattal foglalkozó fórumok egytől egyig beszámoltak a Gallianóval kapcsolatos botrányról. A hírek szerint John Galliano egy italozó este során antiszemita és rasszista kifejezéseket használt, amikor is szóváltásba keveredett egy szintén a teraszon italozó párral. Persze ezzel ellentétes információk is terjednek, ezek szerint a pár kötekedett a tervezővel, aki ennek során végig megőrizte nyugalmát. Kideríthetetlen, hogy melyik verzió az igaz, az viszont tény, hogy az esetnek a rendőrség vetett véget, ugyanis Gallianót egy rendőrautóval vitték el a helyszínről. Szintén tény, hogy a Christian Dior alapította divatház, melynek 1997 óta vezető tervezője, azonnali hatállyal felfüggesztette a kreátort. És mi lesz ezután?

John_gallinao_120130603-19838-fh31wy.gallery

Míg egyes területeknek kifejezetten jó tesz a botrány, vagyis az azzal járó hírverés és médiaszenzáció, addig a haute couture divatházaknak kicsit sem. A Galliano botrány, bármilyen kimenetellel is végződjön, nem pozitívan öregbíti a márka hírnevét. A nehéz helyzetbe került Dior ház mindenképpen megsínyli ezt az esetet. Ha bebizonyosodik, hogy John Galliano tényleg rasszista megjegyzésekkel illette a szóban forgó párt, akkor mindenképpen örökre meg kell válniuk egy olyan kreátortól, akinek személyisége, tervezői stílusa, extravagáns megjelenése, különleges showi mind-mind hozzájárultak a Dior ház mai népszerűségéhez. Ha pedig az ellenkezője bizonyosodik be, akkor bár van lehetőség arra, hogy a tervező megmaradjon a márka élén, mégis a botrányra évekig mindenki emlékezni fog.

A helyzetet csak tovább nehezíti, hogy Párizsban március 4-én mutatják be a Dior 2011/2012-es őszi-téli kollekcióját, valamint két nappal később John Galliano saját márkájának gyűjteményét - félő, hogy ez a két esemény a botrány miatt kudarcba fullad, ez pedig még egy olyan több százmillió eurós nyereséggel rendelkező céget is, mint a Dior súlyosan érintene.

A divatvilág több fontos személyisége sem tudja elképzelni, hogy John Galliano ilyet tett volna. A Dolce & Gabbana tervező, Stefano Gabbana és Roberto Cavalli, valamint az olasz Vogue főszerkesztője, Franca Sozzani egytől-egyig biztosították a designert támogatásukról. Kíváncsian várjuk az újabb fejleményeket az ügyben!

divat, divatbemutató, john galliano, dior, botrány Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317