Logomain

Mlamp: sikertörténet 20 percben

By Séllei Lilla 2011. február 25. 16:35

szerk at hg dot hu

Fatér Mária lámpái már Brüsszelt is meghódították, a 22. alkalommal megrendezett Pecha Kucha Night-on pedig több mint négyszáz érdeklődőnek mutatta be lámpáit az Mlamp a Merlinben.

Fatér Mária lámpái már nemcsak a hazai design rajongókat, hanem Brüsszelt is meghódították, a 22. alkalommal megrendezett Pecha Kucha Night Budapest és a negyedik születésnapját ünneplő Budapest New Technology Meetup közös rendezvényén pedig több mint négyszáz érdeklődőnek mutatta be lámpáit az Mlamp a Merlinben.

Pecha_kucha_120130603-19838-1kmae4z.gallery

A Pecha Kucha Night Budapest és a Budapest New Tech Meetup hasonlóan az előző évekhez, idén is közös rendezvénnyel köszöntötték a 4. születésnapját ünneplő Meetupot. Összeeresztették a kockákat és a kockarajzolókat, hogy együtt nyerjenek betekintést az informatika és új technológiák, az építészet és design aktuális világába. Az este folyamán a mindkét rendezvény a saját formátumát használta: a Pecha Kucha előadások a közkedvelt 20×20-as szabályt követték, tehát minden előadó csak 20 diát vetíthetett, mindegyiket pontosan 20-20 másodpercig. Az öt perces Meetup előadásokat pedig öt perc kérdés-válasz követte.

„Nagyon örültünk a felkérésnek, mert rendkívül izgalmasnak találjuk a bemutatkozásnak ezt a sajátos formáját. Nagy kihívást jelentett 20-20 másodpercben bemutatni egy-egy lámpát, hiszen mindnek külön története van, amiről órákat tudnék mesélni” – mondta Fatér Mária, az Mlamp alapítója és designere - „Úgy gondolom, hogy mégis sikerült egy szép kerek előadást tartanom, és a közönség azonnali és utólagos visszajelzései is alátámasztották ezt.”

Az Mlamp a rendelkezésére álló 20x20 másodpercben ismertette eddigi pályafutása legfontosabb mérföldköveit, és bemutatta legnépszerűbb, leghíresebb és kedvenc lámpáit. Bemutatásra került a már-már legendássá vált #00-ás lámpa, amely az Mlamp 2009-es indulásakor készült legelső darab. Ezt követték az Mlamp jellegzetes, régi csészékből, tálakból, kancsókból felépített porcelán lámpái. Minden ötvenedik lámpa különleges, ilyen darab a közönség köreiben nagy sikert aratott Walt Disney© Bambi figurából készült asztali lámpa. Szó esett az exkluzív kollekcióiról is, mint például a divattervezői kollekcióból a Nanushka által inspirált #131-es, valamint a Vágó Rékának készített #132-es sorszámú asztali lámpák.

Az Mlamp „Take it easy” szolgáltatását az impregnált háztartási kekszekből, illetve színes rágógumikból készült darabjain keresztül mutatta be a designer. A “Take it easy” szolgáltatás keretében az Mlamp showroom & workshop vásárlói a helyszínen kapható tárgyakból, a Marcsi segítségével saját maguk válogathatják össze a nekik tetsző lámpa alapelemeit.

A diák között szerepelt az Európa Tanács brüsszeli tárgyalójában elhelyezett lámpa is. Ez a modell a magyar népművészet jellegzetes formáit és motívumait hivatott bemutatni modern, redesignolt változatban, a másik pedig Zsolnay és Hollóházi, a két nagy múlttal rendelkező magyarországi porcelángyár termékeiből épült fel.

Az Mlamp bemutatta továbbá legújabb lámpáit is, például kifejezetten a Doblo Bor bár megrendelésére készült darabját. A prezentációt az Mlamp egyik kedvenc darabjával, a 117-es sorszámú balerina lámpával zárta Fatér Mária.

Mlamp showroom & workshop: Budapest VII. kerület Dob utca 25.

design, divat, lámpa, magyar tervező, mlamp Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317