Logomain

Rattannal robbant a WWF

By Kovács Dániel 2011. február 25. 14:35

szerk at hg dot hu

A természetes rattan újra egyre népszerűbb a formatervezők és a gyártók körében. Erre a hullámra kap rá a világszerte ismert WWF természetvédelmi szervezet, amely a Mekong deltájában készülő, svéd tervek alapján gyártott bútor- és kiegészítő-kollekciójával ezen a héten mutatkozik be a frankfurti Ambiente szakvásáron.

A magyar nappalikban utoljára a kilencvenes évek fordulóján tűntek fel rattanbútorok, a természetes rattan azonban újra egyre népszerűbb a formatervezők és a gyártók körében. Erre a hullámra kap rá a világszerte ismert WWF természetvédelmi szervezet, amely a Mekong deltájában készülő, svéd tervek alapján gyártott bútor- és kiegészítő-kollekciójával ezen a héten mutatkozik be a frankfurti Ambiente szakvásáron.

Rattan120130603-19838-1ft6yt6.gallery

A bevett erdőgazdálkodási módszerek nem tesznek jót a rattannak: Délkelet-Ázsiában, ahol a növényfaj túlnyomó része terem, évről-évre csökken a termőterület. A WWF közösen ennek megállítására indított programot, a fenntartható termelés és felhasználás érdekében; a Sustainable Rattan Programme 2,4 millió eurós költségének 80%-át az Európai Unió finanszírozza. A Mekong folyó régiójában indított mintaprojekt keretében a nemzetközi piacra szánt bútorokat és kiegészítőket készítenek, a svédországi Lund Egyetemen végzett formatervezők segítségével.

A termékskála meglehetősen széles: szokatlan formájú rattanfoteltől a lábtörlőig terjed (a teljes kollekcióért érdemes megnézni a WWF válogatását).

design, bútor, ázsia, wwf, svéd design, rattanbútor Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317