Logomain

Ön dönt: Melyik alkotás legyen az Év ékszere?

By Séllei Lilla 2011. február 23. 14:32

szerk at hg dot hu

Varga_viktor_50020130603-19838-150qtui.gallery

Az Év ékszere közönségdíj - Varga Viktor

Gera_noemi_50020130603-19838-f62os0.gallery

Az Év ékszere közönségdíj - Gera Noémi

Visy_dori_50020130603-19838-weiy3v.gallery

Az Év ékszere közönségdíj - Visy Dóri

Lorincz_reka_50020130603-19838-l64nwf.gallery

Az Év ékszere közönségdíj - Lőrincz Réka

Lorincz_reka_2_50020130603-19838-p0vpk1.gallery

Az Év ékszere közönségdíj - Lőrincz Réka

Kecskes_orsolya_50020130603-19838-1r72p82.gallery

Az Év ékszere közönségdíj - Kecskés Orsolya

Vekony_fanni_2_50020130603-19838-1axuitj.gallery

Az Év ékszere közönségdíj - Vékony Fanni

Abaffy_klara_50020130603-19838-4oss2u.gallery

Az Év ékszere közönségdíj - Abaffy Klára

Marosi_laszlo_50020130603-19838-1e07q49.gallery

Az Év ékszere közönségdíj - Marosi László

Toth_zoltan_50020130603-19838-193p1ig.gallery

Az Év ékszere közönségdíj - Tóth Zoltán

Kiraly_fanni_50020130603-19838-13werxn.gallery

Az Év ékszere közönségdíj - Király Fanni

Nemeth_krisztina_50020130603-19838-1cq8ny4.gallery

Az Év ékszere közönségdíj - Németh Krisztina

Lorincz_reka_24020130603-19838-m5rbip.gallery

Az Év ékszere közönségdíj - Lőrincz Réka_240

Szavazas_eredmeny_50020130603-19838-1r63sqo.gallery

Az Év ékszere közönségdíj - eredmény

Az idén első ízben meghirdetett pályázaton tizenegy magyar alkotó munkájára szavazhatunk.

A Pannon Arts Galéria első ízben hirdette meg az Év ékszere pályázatot, amelyre tizenkilenc művész közel hatvan ékszert nevezett. Az Év ékszere mellett pályakezdő és férfi ékszer különdíjért is versenybe szálltak a tervezők. A zsűri által kiválasztott tíz plusz egy művész munkáit a Műcsarnokban március 3. és 6. között megrendezett Lakástrend és design kiállításon a “madeinhungary” standján mutatják be. A szakmai zsűri mellett a pályázat kiírói arra is kíváncsiak: a közönség melyik alkotást tartja a legjobbnak? Ki kapja a közönségdíjat? Most bemutatjuk a zsűri által kiválasztott 11 ékszert, amelyekre a cikkben elhelyezett szavazódobozban lehet voksolni egészen március 2. reggel 10 óráig. A helyezést elért munkákat és a különdíjas alkotásokat a galéria megvásárolja.

Varga Viktor - HomoSapiens

Varga Viktor a hazai kortárs ékszertervezés egyik kiváló tehetsége. Darabjait a nemes formák, a precíz kivitelezés jellemzik. A fotón az ötvösművész HomoSapiens névre keresztelt gyűrűje látható, amelynek anyaga sterling ezüst. “Az embert szükségleteinél szűkebb térbe helyeztem. Eme kényszerített szituáció kilenc fázisa jelenik meg a posztamensül szolgáló gyűrű tetején, könyv lapjait idéző formában. A középső figura viszonylagos nyugalmi helyzete reménykeltő” - mondta a gyűrűről a tervező.

Gera Noémi

Gera Noémi ékszereinél leginkább a kosárfonáshoz használt régi technikát alkalmazza, amelyet új anyagokkal párosít. “Magukat az acélsodrony szálakat csomózom vagy összehurkolom a fémszálas fonallal, és ezek együttese adja a jellegzetes karaktert” - meséli a tervező. Pályázatra benevezett darabjai egytől egyig ezüstből, sodronydrótból és fémszálas fonalból készültek.

Visy Dóri

Visy Dóri fiatal kora ellenére már hatalmas népszerűségre tett szert a karakteres és feltűnő ékszerek rajongói között. Korábban már mi is készítettünk vele interjút, ahol természet inspirálta modelljei mellett mesélt nekünk műgyantából készült ékszereiről is. A képen tengerisünök ihlette darabja látható. “Nem mindegyik ékszerem az a hagyományos puha, selymes darab. Ebből a gyűrűből például alul szárak lógnak ki, de ennek is megvan a maga története, inspirációja. A hajszálvékony fehérarany tüskék rugalmasságuk végett hordás közben, illetve tapintáskor nagyon kellemes, megnyugtató hangot adnak ki” - mesélte Dóri a hg.hu-nak.

Lőrincz Réka

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervezői Tanszékén diplomázott Lőricz Réka ékszereihez szívesen merít inspirációt a hétköznapokból. Ilyen darabja a Shopping Madonna nevet viselő medál is, amely arany, rubin és plasztik felhasználásával készült.

Lőrincz Rékának még egy alkotása ringbe száll a közönségdíjért: Barbie babák cipőjéből kirakott nyakékére, az "I love you Barbie"-ra is lehet voksolni.

Kecskés Orsolya

A szintén MOME-n diplomázott Kecskés Orsolya ékszerei leginkább bájos stílusukról ismerhetőek fel. Az ékszerészművész kedveli az egyszerű formákat, a különleges anyagokat és a humort. Darabjai általában jól párosíthatóak, nincs ez másképp az ezüstből és bakelitből készült kollekciója esetében sem. sites.google.com/site/kecskesorsi/

Vékony Fanni

A fotón szereplő ékszer Vékony Fanni Holle anyó kollekciójából való, amely az Ezüst galéria 2010 karácsonyi kiállítására készült. “A kiállítás témáját („Kívül hideg, belül meleg”) Holle anyó meséjén keresztül közelítettem meg. Nemcsak a tollpárna és a hótakaró adja a párhuzamot a témával, hanem a mesében szereplő segítőkész, melegszívű lány és rideg nővérének kettőse is. Ezzel akartam érzékeltetni, hogy az ünnep melege belülről fakad, az együttérzésből és szeretetből” - vallja az inspirációról a tervező. A kollekció anyaga corian, korall és kézzel szőtt szövet (holland fonal, libatoll, libapehely és szaténszalag). vekonyfanni.hu

Abaffy Klári

Az Aranyműves Szakiskola után az akkor még Magyar Iparművészeti Egyetemnek nevezett felsőoktatási intézményben tanult tovább Abaffy Klári, aki Ágas kollekciójával nevezett a rangos versenyre. Az Ágas gyűjtemény darabjai ébenfa, ezüst és műgyanta felhasználásával készültek. abaffy.hu

Marosi László

Marosi László formatervező és ötvös 1998-ban szerzett diplomát a Magyar Iparművészeti Egyetemen. A zománcozott vasból készült ékszerek helyett ma már leginkább az ezüst és például a bőr párosítással dolgozik. A pályázaton indított ékszere sterling ezüstből készült, öntött technikával.

Tóth Zoltán

Tóth Zoltán Kolibri nyakéke viszonylag sokféle anyagból készült. A tervező ezüstözött rézzel, plexivel, vassal, ezüsttel, műanyaggal, labradorittal és korallal dolgozott a medál készítése során.

Király Fanni

Király Fanni 1995-ben diplomázott a Magyar Iparművészeti Főiskolán fémműves, fémipari formatervező szakon. Az önálló formatervezői munka mellett 2000-óta tanít a Corvin Rajziskolában rajzot, mintázást és tárgytervezést. Számos díjat tudhat magáénak. A pályázaton résztvevő ékszereinek az anyaga esztergált ébenfa, ezüst és japán gyöngyből csomózott gyöngyszövet. A képen látható mandzsetta 2010 decemberében készült, a sorozat többi darabját hasonló szerkezeti felépítésű - ébenfa és színes kövek felhasználásával készült.

Németh Krisztina

Németh Krisztina Idő ékszer című munkáját ugyan a kiállítás vitrinjeiben nem tudják elhelyezni a szervezők, de a zsűri mégis úgy gondolta, hogy a MOME diákjának magas színvonalú munkája nem hiányozhat a kiállításról. Így a kiíráson felül tizenegyedikként Krisztina is meghívást kapott a kiállításra. "Az egy pontból kiinduló és szabályos rendbe szerveződő alacsony széntartalmú (rozsdásodó) acélszálak rendszere a kezdeti a kezdeti szervező elv megtartása mellett is felbomlik. A végeket lezáró arany gömbök a maradandót jelzik az elmúló anyaggal és megbomló formával szemben, azonban az anyag és forma megszűnésekor ezek a gömbök is szerte gurulnak az Univerzumban" - tudtuk meg az ékszer ismertetőjéből. jewelsofkrisztina.blogspot.com

A versenyen részt vett összes ékszer megtekinthető a Pannon Arts Galéria Facebook oldalán, a Pannon Arts Galéria honlapja pedig itt található.

design, divat, díj, kiegészítő, szavazás, ékszer, magyar divat, magyar tervező, közönségdíj Icon_print

Az Év ékszere közönségdíj - Varga Viktor

Az Év ékszere közönségdíj - Gera Noémi

Az Év ékszere közönségdíj - Visy Dóri

Az Év ékszere közönségdíj - Lőrincz Réka

Az Év ékszere közönségdíj - Lőrincz Réka

Az Év ékszere közönségdíj - Kecskés Orsolya

Az Év ékszere közönségdíj - Vékony Fanni

Az Év ékszere közönségdíj - Abaffy Klára

Az Év ékszere közönségdíj - Marosi László

Az Év ékszere közönségdíj - Tóth Zoltán

Az Év ékszere közönségdíj - Király Fanni

Az Év ékszere közönségdíj - Németh Krisztina

Az Év ékszere közönségdíj - Lőrincz Réka_240

Az Év ékszere közönségdíj - eredmény

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317