Logomain

Az Apple a világ leginnovatívabb cége

By Kovács Dániel 2011. február 23. 09:41

szerk at hg dot hu

Az informatikai és designhíreket egyértelműen uraló amerikai cég az éllovasa a Fast Company listájának 2011 leginnovatívabb vállalatairól. A dobogóra került még a Twitter és a Facebook. A 35. helyen egy építésziroda is feltűnik.

Az informatikai és designhíreket egyértelműen uraló amerikai cég az éllovasa a Fast Company listájának 2011 leginnovatívabb vállalatairól. A dobogóra került még a Twitter és a Facebook. A 35. helyen egy építésziroda is feltűnik.

Apple_ipad20130603-19838-1la0j3j.gallery

A tavalyi listán még harmadikként szereplő Apple az indoklás szerint „dominálja az üzleti életet”. Ebben persze a cég irányításától nemrég visszavonult Steve Jobs mellett a designért felelős Jonathan Ive-nak legalább ugyanekkora szerep jut - ezt mutatja, hogy a világ legkreatívabb embereinek listáján (amelyet ugyancsak a Fast Company állított össze) 2009-ben az élen végzett. A cég egyébként nemrég jelentette be, hogy minden eddiginél nagyobb márkaüzletet nyit a New York-i Grand Central pályaudvaron.

A negyedik helyen a Nissan szerepel, mégpedig az első tömeggyártásba kerülő elektromos autó, a Leaf elismeréseként. A 13. helyen áll a „luxusiparba új életet lehelő” brit Burberry, amely elsősorban a cég vezetését 2006-ban átvevő Angela Ahrendtsnek köszönheti a remek helyezést. 25. az Old Spice-kampánnyal valóságos internet-őrületet izzító reklámcég, a Wieden+Kennedy. A tavaly még 18. IBM a lista 29. helyére szorult vissza.

A 35. helyen szereplő építésziroda, kevéssé meglepő módon, az Oslóban és New Yorkban dolgozó Snøhetta. Az alexandriai könyvtár után az iroda 2008-ban Oslo új operaházával újabb világszínvonalú épületet tett le az asztalra. New Yorkban két projekten: a 9/11 múzeum épületén, illetve a Times Square átalakításán dolgoznak. A Fast Company megjegyzi azt is, hogy a Snohetta nem idegenkedik a szokatlan reklámtól sem: az iroda társalapítója, Craig Dykers állítólag elégedetten konstatálta, hogy az oslói operaházról szóló egyik első komoly médiahullámot az indította, hogy a besétálható tetőn egy pár intim kapcsolatba bocsátkozott.

A lista más, a designra hangsúlyos figyelmet fektető szereplői közül említést érdemel a 36. Marks and Spencer, a 37. Microsoft, illetve az Egyesült Államok vezető napelemgyártója, a 38. helyre került Solarcity.

design, márka, snohetta, apple, jonathan ive, fast company, facebook, burberry, twitter, ibm, nissan, marks and spencer, microsoft Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317