Logomain

Okos ruha webshopból

By Séllei Lilla 2011. február 17. 12:04

szerk at hg dot hu

Már az interneten is vásárolhatunk a környezetre reagáló intelligens öltözékeket, ráadásul nem is olyan borsos áron.

Azt már hellyel közzel feldolgozta mindenki, hogy a bugyitól kezdve a turbánon át a gumicsizmáig minden megrendelhető az internetről, de az még minket is meglepett, hogy már intelligens textilből készült öltözékeket is vásárolhatunk a hálón, ráadásul nem is olyan borsos áron. Az okos ruhákra specializálódott Valérie Lamontagne az alapítója a 3lectromode nevű cégnek, aminek a webshopjában megtaláltuk a környezeti tényezőkre fénnyel reagáló miniruhát.

Okos_ruha_webshop_50020130603-19838-14qmamx.gallery

A Kanadában élő Valérie Lamontagne designer célja, hogy az intelligens textileket beültesse a hétköznapi divatba. Munkái egytől egyig olyanok, amelyek további kapcsolatot teremtenek az ember, a gépek és a környezeti adatokat között. Ilyen öltözékek a 3lectromode által árusított, Asymmetrical Modern 001 és a Symmetrical Modern 001 névre keresztelt darabok is.

:image_71832
Symmetrical Modern 001; képek: 3lectromode.com

Mindkét modell megrendelhető 250 és 500 dolláros áron is, az utóbbinál összeszerelve érkezik a ruha, míg az előbbinél a tartozékok és tervrajzok alapján nekünk kell összeállítanunk. A rendelés során nemcsak a méretet adhatjuk meg, és azt, hogy összeállítva vagy alaktrészenként szeretnénk megvásárolni az intelligens ruhát, hanem meghatározhatjuk azt is, hogy milyen érzékelőket szeretnénk. Választhatunk például a hőmérséklet- és a fényérzékelők közül. Ezek a szenzorok határozzák meg, hogy milyen környezeti változásra reagáljon a ruha fénnyel - utóbbinál például minél sötétebb a környezet annál aktívabb a led. Minden ruhához 15 darab világító led valamint egy töltő is tartozik.

A 3lectromode csapatát Valérie Lamontagne kívül még Magalie Coulombe-Noël divattervező és a technológus, Elio Bidinost fizika és számítástechnikai szakértő, valamint Claudine Lamothe programozó alkotja.

divat, intelligens textilek, webshop Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317