Logomain

A MOME üvegtervező hallgatója tervezte az idei Astellas Díjat

By Séllei Lilla 2011. február 11. 11:35

szerk at hg dot hu

Idén második alkalommal készítettek fiatal tárgyalkotó művészek tervezeteket az Az Év Orvosa pályázat három díjára.

Idén második alkalommal készítettek fiatal tárgyalkotó művészek tervezeteket az Az Év Orvosa pályázat három díjára. A szervezők felhívására 2010 őszén több mint harminc hallgató készített pályázati munkát, melyek a díjazás fő „mondanivalójára”, a kiemelkedő orvos- beteg kapcsolatra és annak bensőséges értékeire koncentráltak.

Mome_uveg_design_39920130603-19838-1avmftj.gallery

Az egyetem tanáraiból és az Astellas munkatársaiból álló zsűri értékelése utána, a hat legjobbnak minősített tárgyra egy hónapon át, különböző szakmai konferenciákon és egyéb eseményeken, valamint az esemény hivatalos weboldalán szavazhattak az orvosok. A szavazás eredményeként az idei Astellas Díjat Varga Gyöngyvér, az idén 130 éves Moholy-Nagy Művészeti Egyetem üvegtervező szakos hallgatója készítheti el.

„Az üveg és kerámia szakos hallgatók munkái hazai és külföldi eseményeken megjelenve helyezéseket, díjakat hoznak el. Így a fiatal pályakezdők is folyamatos magyar jelenlétet tartanak fenn itthon és nemzetközi fórumokon is. Az élő feladat mindig kihívás számukra, mert az oktatás során elsajátított ismereteket, és a világ elvárásait egyaránt ötvözi. Az Astellas Díj - Év Orvosa pályázat azért is különösen fontos nekünk, mert ez egy visszatérő projekt. A hallgatókat természetes módon a kredit szerzésen túl a pályázati díj elnyerése, a legjobb minőség elérése egyaránt motiválja." – fogalmazott Kemény Péter adjunktus.

Markovich György, a díj névadói és egyben támogatói szerepét magára vállaló Astellas Pharma magyarországi ügyvezető igazgatója a díjtervek zsűrizésekor hangsúlyozta: „Úgy gondolom, a döntős tervek bármelyik nívós, nemzetközi versenyen is megállnák a helyüket, hiszen a MOME európai hírű egyetemként láthatóan a magyar design oktatás és gondolkodás legmagasabb szintjét képviseli.”

design, mome, díj, üveg, magyar design Icon_print

A MOME üvegtervező hallgatója tervezte az idei Astellas Díjat

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317