Logomain

Megvan Magyarország legjobb divatvideója!

By Séllei Lilla 2011. január 28. 10:19

szerk at hg dot hu

Pontban 10-kor lezártuk a szavazást, és a print screenen látható aktuális eredmény értelmében Vörös Gyöngyi és Illés István Phase Dress című filmjét ítélte a közönség a legjobbnak.

Egy teljes hétig szavazhatott a közönség Magyarország legjobb fashion videójára. Az öt elődöntőből a döntőbe került alkotásra 2011.01.28. 10 óráig lehetett szavazni. Pontban 10-kor lezártuk a szavazást, és a print screenen látható aktuális eredmény értelmében Vörös Gyöngyi és Illés István Phase Dress című filmjét ítélte a közönség a legjobbnak.

Donto_eredmeny_39920130603-19838-1t6y9ag.gallery

Phase Dress - Vörös Gyöngyi, Illés István II.

Az elismerésen kívül a nyertes film készítői kapják a fashiondays.hu jóvoltából a 100 ezer forintos ajándékutalványt, a Maybelline részéről 25 ezer forintos nyereménycsomagot és 25 ezer forintos Dora Abodi ajándékcsomagot is. Az alkotóknak gratulálunk, akiket hamarosan egy interjúban kérdezzük divatvideójukról!

A különleges animációs filmről, a Phase Dress-ről a divattervező Vörös Gyöngyi beszélt a hg.hu-nak: "A videót készítő csapat két tagból áll: Illés István videóval, míg én ruhatervezéssel foglalkozom. Mindketten 2010-ben diplomáztunk a MOME-n. A Phase Dress az egyik első közös munkánk. A videó és textil kapcsolatát további videókban is szeretnénk megjeleníteni, ezért a Fashion Video Festival jó lehetőségnek tűnt a bemutatkozásra. Számunkra az öltözékek inkább önálló darabok, melyek valódi kifutó és modellek nélkül is tudnak létezni. A ruhaterv megszületésének a pillanatában tisztában voltunk azzal, hogy videót is fogunk készíteni hozzá, így került a videó elejére a ruhák kiterített szabásmintájából álló kijelző. A ruha mozgását egy futópadon sétáló alakon vettük fel, az élőkép megjelenítése azonban túlzottan behatárolta volna a projektet, ezért döntöttünk a sematikus, rajzolt karakter mellett, ami szabadabb értelmezést enged. Ezentúl régi vágyam volt, hogy a rajzaimat mozgás közben is lássam."

A mozgáson kívül a hanghatások is fontos szerephez jutottak ebben a kisfilmben: "Fontosnak tartottuk a ruhák anyagszerűségének a bemutatását, melyet a látványon kívül a hang is nagyban befolyásol. A zene alatt hallható jellegzetes hang abból adódik, hogy minden ruha rávarrt pántok sokaságából áll, és a pántokba húzott zsinórokkal lehet szabályozni az adott ruha formáját."

divat, szavazás, magyar divat, divatvideó, fashion videó, fashion video Icon_print

Szavazás eredmény: Magyarország legjobb fashion videói: DÖNTŐ

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317