Logomain

Lakjon Philippe Starck tervezte lakásban

By HomeGarden 2006. március 1. 00:00

szerk at hg dot hu

Philippe Starck a belsőépítészet világában nőtt föl. Megannyi más projekt mellett megújította a hotelekről kialakult általános képet. Ezen túl a hamburgi luxuslakások is az ő nevéhez kötődnek majd.

Philippe Starck a belsőépítészet világában nőtt föl. Megannyi más projekt mellett megújította a hotelekről kialakult általános képet. Ezen túl a hamburgi luxuslakások is az ő nevéhez kötődnek majd. Philippe Starck a kilencvenes évek elején, francia Andrée Putmann designerrel karöltve, Ian Schrager hoteljeinek designján dolgozott. A különleges, újdonságszánba menő felfogással olyan „hotelstílust” hoztak létre, amelynek hatása mind a mai napig tart: középpontjában az esztétikum áll, a kialakítás kizárólag leglényegesebb dolgokra koncentrál. 1999-ben a YOO Alapítvánnyal közösen pontosan ezt a metódust kezdték el kiterjeszteni, immáron nem csak a hotelek, hanem a lakások területére is. Jelenleg Hamburgban, a helyi ingatlan befektető céggel tervez luxuslakásokat. Philippe Starck neve egyfajta biztosítékot jelent mind a hírverés, mind a megbízható design tekintetében.

:image_9450

London
, New York, Hong Kong és számos más világváros után, most a YOO leányvállalatával terjeszkednek Hamburgban, Berlinben, Kölnben és Düsseldorfban. Az első lakásokat az idős irodaépületeiről híres hamburgi negyedben, a Speicherstadtban építik föl. A „new harbour city” fejlesztési program keretében az irodaházak mögött kapnak majd helyet az luxusépületek. A 2007-re elkészülő ötemeletes ház hatvan „designlakást” foglal majd magába.

48525_cikk20130531-31141-1u0wdzb.gallery

Az L-alakú épület északi szárnyának homlokzatát a hamburgi SHEW-, a keletit pedig a berlini Leon, Wohlhage,Wering tervezőiroda elképzelései alapján készítik. Philippe Starckot a belső kialakításával bízták meg. A lakásbelsőkön kívül a designer tervezi a belső közösségi tereket, azaz előcsarnokot, a hallt, a rekreációs egységeket, a fal- és padlóburkolatokat is. A luxuslakásokra vágyók több stílusból is válogathatnak: a „klasszikus”, „kultúr”, „természetes” és „minimál” berendezésű lakások bútorzatukban, színvilágukban és felhasznált anyagukban is különböző világot képviselnek. Végeredményben tehát a lakások leendő vásárlói nem is pusztán egy ingatlant, hanem egy Starck kínálta életstílust vásárolnak. Ez azért az átlag ingatlanfejlesztők kínálta portaszolgálat, wellness, fitness, parkolóhely, szauna, kábel tv pluszszolgáltatások helyett beláthatatlan perspektívát nyithat.              

design Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317