Logomain

Magyarország legjobb fashion videói: Ön dönt 3.

By Séllei Lilla 2010. december 24. 09:53

szerk at hg dot hu

Fashion_video_festival_39920130603-19838-1axrrin.gallery

Fashion Video Festival

Fashion_video_festival120130603-19838-1minrjn.gallery

Fashion Video Festival díj

Fashion_video_festival220130603-19838-1vngvhd.gallery

Fashion Video Festival

Fashion-video_24020130603-19838-yoerct.gallery

Fashion Video Festival_240

320130603-19838-17gnk4r.gallery

Szavazás eredmény: Magyarország legjobb fashion videói: Ön dönt 3.

A szakmai zsűri után most a közönségen a sor, hogy megszavazzák melyik a legjobb divatvideó!

Bár már véget ért a Fashion Video Festival, ahol a neves szakmai zsűri megválasztotta a három nyertes filmet, de most a közönségen a sor. Egy több hetes szavazássorozatban dönthetik el az olvasók, azaz nézők, hogy szerintük mely alkotások tartoznak a dobogósok közé. A öt plusz egy hétig tartó szavazás nyerteseit természetesen ezúttal is megjutalmazzuk.

A három héten egy cikkben nyolc-nyolc, majd kétszer hét-hét film kerül ki. Minden egyes cikk alatt az adott videók közül a leginkább tetszőre szavazhatnak az olvasók egy teljes hétig, tehát a következő videógyűjtemény kikerüléséig. A heti nyertes videókat a legutolsó cikkben a hatodik héten újra megszavaztatjuk, és így alakul majd ki a legjobb alkotás, amelyek alkotói a fashiondays.hu jóvoltából a 100 ezer forintos ajándékutalványt, a Maybelline részéről 25 ezer forintos nyereménycsomagot és 25 ezer Forintos Dora Abodi ajándékcsomagot kapják majd. Az első héten kikerült nyolc alkotásról szóló cikk itt olvasható, a második héten kikerült hét videó pedig itt található, a már lezárult szavazások állása pedig a cikkek végén látható.

Barbara - Baráti Vince
A Barbara című videót Baráti Vince jegyzi, aki bár nem iskolai keretek között sajátította el a fotózás csínját-bínját, mégis otthonosan mozog a divatfotózás világában, hiszen például stylist és sminkes tapasztalatokkal is rendelkezik. Ahogyan a cím is mutatja a film középpontjában az egyik legígéretesebb hazai modell, Palvin Barbara áll.

Barbara - Baráti Vince

Opposties do attract - Móró Máté
Móró Máté a MOME fotó szakos hallgatója volt a rendezője és az operatőre is az Opposities do attract című videónak, amit a zsűri is díjjal jutalamazott a Fashion Video Festival során. “Mint hogy a divatvideó egy relatív új műfaj, magunk részéről inkább egy megelevenedő divatanyagként tekintettük rá, semmint formai illetve technikai módszerre. Elsődleges célunk és koncepciónk ellentétpárok vizuális ábrázolása volt, egy férfi és nő történetébe ágyazva. Mivel azonban ezt a témát elég sokszor feldolgozták már, ezért úgy gondoltuk, hogy az attribútumokat felcseréljük, ezzel többek közt reflektálva arra, ahogy társadalmunkban is fokozatosan átalakulnak és közelítenek egymáshoz a hagyományos női és férfi szerepek. Így választásunk egy rövid hajú, maszkulinabb lányra és egy hosszú hajú femininebb fiúra esett. “ - olvasható videó koncepciója a MOME honlapján.

Opposties do attract - Móró Máté

Lights - Juhász Péter
Juhász Péter villamosmérnökként végzett, de már az egyetem alatt is sokkal jobban érdekelte a fotózás. Ma már divatfotósként tevékenykedik, ő volt a Lights című anyag operatőre.

Lights - Juhász Péter

The Wedding Dress - Sármán Nóra, Nagy Gergely
Sármán Nóra az a divattervező, aki hétvégén elnyerte a 2010-es év Divatkreátora címet. A különleges esküvői ruháival népszerűséget szerzett tervezőlánynak a televíziós verseny mellett még arra is jutott ideje, hogy Nagy Gergellyel karöltve pályázatot adjon be a Fashion Video Festivalra. A filmben természetesen a ruhák játsszák a főszerepet. “Az esküvői ruha a mai nő legtradicionálisabb viselete. Sokféle megkötésnek engedelmeskedik, rengeteg hagyományt, archaikus szimbólumot hordoz. Ezt a viseletet a mai napig sem sikerült modernizálni. Ez a felismerés adta a kollekció kiindulását, az egész menyasszony-szerep átgondolását.” - olvasható Sármán Nóra diplomamunkájának ismertetőjében.

The Wedding Dress - Sármán Nóra, Nagy Gergely

Innocence - Spengler László
Spengler László több pályamunkával is indult a versenyen, ebből az egyik az Innocence. Az Innocence egy kisfilm, amit kevesen látnak: egy divatfotózás előkészületeiről, a különleges kapcsolatról egy “ártatlan” modell és sminkese, fodrásza, stylistja valamint a fotós között.

Innocence - Spengler László

They Still can be Beautiful - Spengler László
A They still can be beautiful videó a társadalom és a különböző médiumok szépségről alkotott véleményét kritizálja. Attól, hogy egy nő nem „tökéletes”, még lehet gyönyörű. A videó stylistja Makány Márta volt.

They Still can be Beautiful - Spengler László

joiColours - Spengler László
A joiColours a Joico vibráló színeit, valamint a Beauty Forum alkalmával országunkba látogató ír és holland mesterfodrászokat mutatja be.

joiColours - Spengler László

Grafika - Spengler László
A Grafika című videó Szikriszt József első, Grafika nevű hajkollekciójának fotóiból összeállított animáció.

Grafika - Spengler László

divat, szavazás, magyar divat, divatvideó, fashion videó Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317