Logomain

Magyarország legjobb fashion videói: Ön dönt 1.

By Séllei Lilla 2010. december 10. 09:46

szerk at hg dot hu

Most a közönségen a sor, hogy megszavazzák melyik a legjobb a Fashion Video Festival pályamunkái közül.

Már véget ért ugyan a Fashion Video Festival, ahol a neves szakmai zsűri megválasztotta a három nyertes filmet, de most a közönségen a sor. Egy több hetes szavazássorozatban dönthetik el az olvasók, azaz nézők, hogy szerintük mely alkotások tartoznak a dobogósok közé. A öt plusz egy hétig tartó szavazás nyerteseit természetesen ezúttal is megjutalmazzuk.

Fashion_video_festival220130603-19838-dqvsx6.gallery

Az első három hétben hetente egy cikkben nyolc-nyolc, majd az utolsó két hétben hét-hét film kerül ki. Minden egyes cikk alatt az adott videók közül a leginkább tetszőre szavazhatnak az olvasók egy teljes hétig, tehát a következő videógyűjtemény kikerüléséig. A heti nyertes videókat a legutolsó cikkben a hatodik héten újra megszavaztatjuk, és így alakul majd ki a legjobb alkotás, amelyek alkotói a fashiondays.hu jóvoltából a 100 ezer forintos ajándékutalványt, a Maybelline részéről 25 ezer forintos nyereménycsomagot és 25 ezer Forintos Dora Abodi ajándékcsomagot kapják majd.

Never Again - Horváth Szilárd
A Never Again című pályamunkát Horváth Szilárd jegyzi, akik tizenévesen tánccal foglalkozott, a kilencvenes években pedig már saját társulata volt, ahol nemcsak táncosként, hanem koreográfusként is tevékenykedett. Elmondása szerint mindig is érdekelték a vizuális művészetek, és koreográfusi tapasztalatait már egy ideje a filmezésben kamatoztatja. A videó képei önmagukért beszélnek, a főszereplő hazatér az esti buliból, fürödni akar, cigarettára gyújt, majd egy lehetséges jövőkép villan fel előtte: saját magát látja trikóban előbújni a víz alól. A falra közben rúzzsal kiíródik az üzenet: Never Again.

Never Again - Horváth Szilárd

Exoskeleton - Mojzes Dóra, Vigh Dávid, Viszlay Márk
Viszlay Márk
operatőrként debütál a Mojzes Dóra ruhái köré épült kisfilmben, aminek az "művészeti rendezője" Vigh Dávid volt. A videó Mojzes dóra világát mutatja be, ezért zenei aláfestésnek is olyan együttestől választottak számot, mint a Tool, ami nagyon közel áll a divattervezőhöz. Valamint a ruhákat is úgy válogatták össze, hogy minden kollekcióból azokat emelték ki, amelyek Dóra kedvencei.

Exoskeleton - Mojzes Dóra, Vigh Dávid, Viszlay Márk

Phase Dress - Vörös Gyöngyi, Illés István
A többi videó közül animációjának köszönhetően tűnik ki Vörös Gyöngyi diplomamunkájához készítette videó. A MOME-n végzett textiltervező végzős feladatához Illés István készített filmet, amivel elindultak a pályázaton. Még több információ olvasható a videodress.hu oldalon.

Phase Dress - Vörös Gyöngyi, Illés István

Stereo Souls - Misetics Mátyás
Misetics Mátyás
a MOME fotó szakán tanult, és ő jegyi a Stereo Souls című videót, amiben a fiatal divattervező, Balázs Jenő ruhái játsszák a főszerepet. A vágások helyett ebben az esetben inkább a fényekkel, a mozgással, és a hanghatásokkal játszanak a készítők.

Stereo Souls - Misetics Mátyás

Alice - Horváth Dániel, Daubner Anna
Horváth Dániel volt az operatőre annak a videónak, amit Daubner Anna diplomakollekciója ihletett. Anna diplomamunkája Alice Csodaországban témaköré épült, még nyáron egy interjú kapcsán beszélgettünk is a fiatal tervezőlánnyal. “A színek teljesen az témaválasztásra utalnak: a fekete-fehér-kék hármas uralja a kollekciót. Olyan jellegzetes elemeket használtam még, mint például a masni és a gallér; szerettem volna, hogy az inspiráció forrása egyértelműen felismerhető.” - mondta akkor Anna. Horváth Dániel, aki a Novus mozgókép szakán végzett, jelenleg a MOME hallgatója, a következőket mondta a pályamunkáról: “A projektben szerettünk volna nagy hangsúlyt fektetni a ruhák, és a kiegészítők által sugallt szürreális világ megjelenítésére.”

Alice - Horváth Dániel, Daubner Anna

Summer Fairies - Horváth Szilárd
A szintén Horváth Szilárd nevével fémjelzett Summer Fairy, azaz Nyár Tündér című film minden szempontból a ma oly távolinak tűnő nyarat idézi. A Czinder Tímea (Mirdyn Fashion) ruhák színe, anyaga mind a nyár könnyedségét varázsolják a képernyőre. A videó végére a néző úgy gondolja, hogy valódi „nyártündérnek” érezheti magát, aki ezeket a finom anyagokat magára ölti. Az érintések érzékenysége egy mesebeli tündér jelenlétét feltételezi.

Summer Fairies - Horváth Szilárd

Golden - Szekeres Péter
Szekeres Péter, akik a MOME-n tanult média designt rendezőként és operatőrként is dolgozott a Golden című kisfilmen. A videó egy utazást mutat be. Egy fiú utazik kutyájával és egy titokzatos bőrönddel a kezében, és az utazás során ruhadarabok kerülnek elő ebből a bőröndből. A videóban Ovarecz Évi ruhái láthatóak.

Golden - Szekeres Péter

Use Your Dream - Tejfel Krisztián
Tejfel Krisztián
életének mindig fontos része volt a képalkotás, korábban rajzolt, festet és digitális festőként is tevékenykedett, de ma már inkább csak fotózik, videózik főként divat és szépség témában. A Use Your Dream filmben a Use tervezőcsapatának ruhái láthatóak, és többek között Olajos Tamás is közreműködött, akivel korábban szintén olvasható volt itt a hg.hu-n egy interjú.

Use Your Dream - Tejfel Krisztián

:image_69474
A lezárult szavazás eredménye.

divat, szavazás, magyar divat, divatvideó, fashion videó Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317