Logomain

A legjobb formák karácsonyra

By Novotny Anna 2010. december 2. 15:26

szerk at hg dot hu

Ch20130603-19838-1v8impu.gallery

ajándékozz_dizájnt_hannukarácsony

220130603-19838-9cnbqz.gallery

ajándékozz_dizájnt_wamp

320130603-19838-1jxw100.gallery

ajándékozz_dizájnt_gouba

Egbolt_50020130603-19838-1qicdzu.gallery

ajándékozz_dizájnt_égbolt

Designvasar_120130603-19838-mez1m9.gallery

Ajándékozzunk designt karácsonyra!

Indul a karácsonyi ajándékfutam, de mit tegyen, ki nem vágyik tucatajándékra? Pánikra semmi ok: íme a művészpiacok gyűjteménye.

A városban sétálgatva sajnos (szerencsére) már december elején lépten-nyomon emlékeztetnek rá, hogy közeleg a karácsony. A plázák egymást túllicitálva hívogatnak minket, hogy vásárolj-vásárolj, mi pedig hajlunk rá, hogy idén is egy füst alatt elintézzük az ajándékkörutat. Így kerül aztán a fa alá egy újabb pár zokni, drága kozmetikum, vagy egy századik mesekönyv a gyereknek.

Pedig, ha már a zsebünkbe nyúlunk, akkor miért ne lennénk kreatívak? Használjuk ki az ünnepi időszak nyújtotta kavalkádot, és látogassunk el a decemberi designvásárokba. Az apró, csak most debütáló bazártól, a forraltborozós hangulatú piacon át a több mint 150 árust magába foglaló giga-WAMP-ig igen széles skálán nézelődhetünk ajándékok után kutatva. Azonban vigyázzunk, ne (csak) magunknak szerezzünk be karácsonyi meglepetést…

December negyedikén, szombaton a Hanukarácsonyi Vásár nyitja a sort. A zsidó és keresztény hagyományokat ötvözendő, idén először rendezik meg a zsidó hanukát és a keresztény karácsonyt összeolvasztó vásárt. Az Átrium Park Irodaház (Váci út 45.) afféle bazárrá alakul át, miközben a kézművesek, iparművészek portékáikat árulják, belekóstolhatunk különböző tradicionális ételekbe és meg is vásárolhatjuk őket. A két ismert gasztroblogger, Fűszeres Eszter és Lila Füge is ott lesznek, 14 órától pedig Váncsa István saját szakácskönyveit dedikálja. Úgy tűnik, nem csak a portékákért, de egy finom hanukai fánkért, flódniért vagy éppen töltött káposztáért és bejgliért is megéri ellátogatni a „Christmukkah Bazárba”.

A nyitány után egyet alszunk, és bár a Mikulás még éppen nem, de advent első vasárnapja megérkezik. December 5-én emellett a maratoni tripla-WAMP is kezdetét veszi. A Wasárnapi Művész Piac már-már hagyományos karácsonyi hármasa idén a Millenáris Park B épületében lelt otthonra, 5-én, 12-én és 19-én várják a látogatókat. A WAMP talán nem szorul bemutatásra, a több szász iparművészt és designert tömörítő vásár a hazai designélet egyik gócpontja, a havonta rendezett vásáron több ezer ember fordul meg. A Millenárison tematikus „szigeteken” böngészhetünk, attól függően, hogy például éppen ékszert, ruhát vagy lakberendezési tárgyakat keresünk, de lesz külön gasztro-sziget is a kulináris élvezetek kedvelőinek.

„Hogy ne csak amolyan karácsonyibevásárlósra vegyétek a figurát,/gyertek, gyertek vásári mulatságra! Lesz dizájn piac, forralt bor, lángos, bugíí és cirkusz!”-hirdeti az Égbolt Facebook eseménye. És valóban, decemberben hétvégente non-stop vásárral jelentkezik az Égbolt a Grandióban (Budapest, 7 kerület Nagy Diófa utca 8.). Aki árulni szeretne, azt is csak biztathatjuk, hiszen nincs helypénz!

Csak idén indult, de hihetetlen népszerűségre tett szert a Gozsdu Udvarban tanyát vert Gouba (Gozsdu Bazár). A piac december 9-én kitelepül a Felvonulási térre és egészen 23-ig ontja a design-, és kézműves termékeket. A Mikulásgyár melletti téren a Goubától megszokott hamisítatlan bazár-hangulat várható, lesznek kézművesek, iparművészek, népművészek, de régiségárusok és könyvkereskedők is. Bár a Műjégpálya felújítás alatt áll, saját, rögtönzött pályát ígérnek a szervezők. Múzeum előtt-után (Klimt és Botero a Szépművészeti Múzeumban), nézelődni, forralt borozni, vásárolni, ezt mind lehet a Hősök tere szomszédságában.

Volt már mozi, színház, most pedig Cool Tour House-zá vált az ex-Szikra-Metro-Ruttkai Éva Színház. A (név tekintetében) a gyökereihez visszanyúló Szikra egy új belvárosi kultúrszínfoltnak ígérkezik, sok egyéb programja mellett hetente jelentkező „Art és dizájn piacot” rendeznek a szervezők. A Teréz körút 62-ben, rögtön a Nyugati pályaudvar mellett szombatonként 10 és délután 4 között böngészhetünk a designerek termékei közt.

Aki lusta kitenni a lábát a hidegbe, de mindenképpen egyedi tervezésű ajándékokat venne a családnak és a barátoknak, fordulhat a számítógépéhez is. Rengeteg designbolt rendelkezik webshoppal, így a nélkül vásárolhatunk, hogy egy lépést is tennénk. A Meskán is körbenézhetünk, a keresőfunkcióknak hála, egyszerűen és gyorsan lerendezhetjük a vásárlást – egy kattintással.

design, budapest, wamp, vásár, karácsony, piac, gouba, hanuka, szikra, hanukarácsony, égbolt ajándék Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317