Logomain

MOME line presents: The Budapest Design Meetup Vol.11

By Kovács Dániel 2010. november 23. 15:03

szerk at hg dot hu

Az évtized utolsó Budapest Design Meetupja visszatér a jól bevált helyszínünkhöz, a KINO mozihoz most pénteken.

Az évtized utolsó Budapest Design Meetupja visszatér a jól bevált helyszínünkhöz, a KINO mozihoz. November utolsó péntek estéjén 19.00-tól a Magyar Formatervezési Díj indulói közül kiválasztott négy tervező mutatja be a megmérettetésre leadott projektjét. A két formatervezési és két grafikai témájú előadás után az augusztusban indult és azóta számos irányba kifutott Wood Fesztiválról számolnak be a szervezők.

Meetup20130603-19838-175aij1.gallery

Helyszín: KINO mozi (XIII. Bp., Szent István krt. 16.)
Időpont: 2010. november 26. péntek 19.00-tól

Előadók:
Siklósi Tamás – formatervezés
Katyi Ádám – tipográfia
Policsányi István – formatervezés
Borzák Márton – grafika
Kobrizsa Ádám és Pozsár Péter – MOME line

Siklósi Tamás
Elsőként egy járműtervezésre szakosodott designert ajánlunk a közönség figyelmébe, aki már egyetemi évei alatt a Mercedes és a General Motors tervezőinek keze alá dolgozott. Előadásában a 35 éve szunnyadó Pannónia motormárkát újjáélesztő Pannónia BOL D'OR motor tervezését és az 55 darabosra tervezett széria prototípusának születését követhetjük végig.

Katyi Ádám 
Tótfalusi Kis Miklós kora legnagyobb európai betűmetszőjének számított, akinek antikvája, a Tótfalusi Sans Serif kalandos történetével gyorsan meghódítja a tipográfiára érzékeny szíveket. Katyi Ádám ebből a fontból kiindulva hozta létre saját modern, jól olvasható betűjét. Különböző felhasználási területeken jelenítette meg a betűtípust, a hagyományos betűmetszési- és a modern technikákat is felhasználva. Előadásában bemutatja a legendát megújító tervezői szemléletét, módszereit. A nézők bepillanthatnak a tervezés titkos részleteibe és ígéretet kaptunk egy kis meglepetésre is.

Policsányi István 
A Balatonon 50 éve megoldatlan probléma egy középkategóriás utasszállító hajótípus kialakítása. A felmerülő problémák összetettek, és lokálisak. Policsányi István ipari formatervező gondolt egyet, és alapos vizsgálatok után javaslati tervet dolgozott ki a témára. A projektben az ipari formatervezés lendületes, kreatív stratégiai gondolkodása ötvöződött, egy rendkívül kötött mérnöki világ lehetőségeivel. Izgalmas eredményt hozott a munka, az előadáson teszünk egy gyors sétát a fedélzeten.

Borzák Márton  
Bemutatjuk a magyar grafikai szakma csodagyerekét, aki már a Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafika szakának megkezdése előtt bekerült a MATT ( Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága) illusztris tagjai közé. Borzák Márton az OTP Junior számára készített arculatot, amelyet generatív grafikai megoldással létrehozott vizuális világ határoz meg. A tervezési folyamat mellett elmondja azt is, hogy milyen út vezetett a pályázati kiírástól a megvalósult kampányokig.

RÁADÁS: Wood Fesztivál
Egy alkotótábor, ami csődbe vitte a dánokat, de Magyarországon mégis sikerült megrendezni: a Wood Fesztivál négy csapata négy monumentális alkotásával kerül a vetítővászonra, kiderül, hogy mik egy autópályán szállítható tárgy maximális méretei, mennyit bír a Gödör Klub födémje és hogy hova tűnt minden, amit a négy kilométer falécből készítettek. Pozsár Péter és Kobrizsa Ádám képekben és kisfilmekben, a keserédes részeket sem kímélve beszámol a MOME line - design műhely által nyáron szervezett Wood Fesztiválról!

A Budapest Design Meetup rendezvényeire a www.meetup.com oldalon lehet regisztrálni.

design, budapest, magyar design, katyi ádám, budapest design meetup, borzák márton, wood fesztivál, siklósi tamás, policsányi istván Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317